Site Overlay
Mozzarella invriezen

Mozzarella invriezen

Mozzarella invriezen is, net als de meeste andere kaassoorten, mogelijk. Wel kan de textuur van de kaas ietwat minder goed worden, maar dat ligt voornamelijk aan de manier van invriezen.

Bij mozzarella is het voornamelijk het vocht dat problemen kan geven bij het invriezen, en dus ook voor verandering van de textuur kan zorgen.

Beter is het in veel gevallen om bewerkte mozzarella in te vriezen, dus bijvoorbeeld in een gerecht.

Wil je toch de kaas invriezen kun je het beste de kaas in het vocht laten, zoals de mozzarella normaliter verpakt wordt.

Eigenlijk kun je stellen of verwerkt dus droog, of juist in het vocht invriezen. Nogmaals, de textuur kan korrelig worden door het invriezen.

Hoe Mozzarella invriezen?

Mozzarella invriezen is dus mogelijk, maar je moet voor het invriezen dus wel goed bekijken of je in vocht invriest of juist droog en in een gerecht invriest.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Kaas
Keuken Internationaal
Trefwoord mozzarella invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 280 kcal

Ingrediënten

  • 2 Bollen Mozzarella

Instructies

  1. De mozzarella met vocht verpakken in diepvriesbakken, waarbij het aan te bevelen is dat de kaas geheel onder vocht staat. Eventueel bijvullen met gekookt en afgekoeld water.

  2. Etiket met datum en kaassoort op de bak doen.

  3. 24 uur in de vriezer laten invriezen.

Mozzarella ontdooien en bereiden

Mozzarella altijd langzaam in de koelkast ontdooien. Verstandig is het om de kaas 2 dagen te tijd te geven om volledig te ontdooien.

Hoe lang kun je mozzarella bewaren?

Mozzarella kun je ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.

Mozzarella, waarvan de verpakking open is, kun je 2 tot 3 dagen goed houden in de koelkast.

Kijk altijd bij een gesloten verpakking op de houdbaarheidsdatum. Deze kaassoort is wat sneller bedorven als andere kaassoorten.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.