Site Overlay

Nasi invriezen

Nasi invriezen, typisch zo’n gerecht waar je toch wel vaak veel te veel van hebt. En daarbij maakt het niet eens echt uit of je de nasi koopt bij een Chinees restaurant, of zelf maakt.

En wat doe je er dan mee als er zoveel over is en je toch de andere dag wel wat anders wilt eten. Veel langer is het immers niet houdbaar en weggooien is natuurlijk ook zonde. Invriezen dus.

Datzelfde is ook van toepassing op andere varianten, nasi goreng special met kip, bami goreng, nasi lemak, enzovoorts. Deze gerechten kunnen allemaal gewoon worden ingevroren.

Hoe Nasi invriezen?

Belangrijk is dat je de nasi slechts één keer invriest. Ingevroren nasi ontdooien en dan vervolgens weer invriezen is geen goed idee, en dat komt door een aantal ingrediënten in de nasi die dan niet lekker meer zijn.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Gerechten
Keuken Indonesisch
Trefwoord nasi invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 160 kcal

Ingrediënten

  • 1,2 Kilo Nasi

Instructies

  1. De nasi, de bami of de nasi goreng af laten koelen tot op kamertemperatuur.

  2. Doe de nasi in porties in een diepvriesbak of diepvrieszak. Dus als je gezin één persoon omvat in porties voor één persoon. Bij vier personen een portie voor vier personen.

  3. Verpakking van een etiket voorzien met daarop naam en invriesdatum.

  4. In de vriezer plaatsen en 24 uur laten invriezen.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.