Site Overlay
Pannenkoeken invriezen

Pannenkoeken invriezen

Pannenkoeken invriezen is heel goed mogelijk, en dat is natuurlijk een uitkomst. Want zoals bij heel veel mensen worden er vaak veel te veel pannenkoeken gebakken.

Natuurlijk kun je de pannenkoeken afgedekt in de koelkast zetten, maar langer dan een dag moeten ze daar eigenlijk ook niet staan.

Invriezen is dus een goede methode om deze lekkernij langer houdbaar te maken.

Daarbij maakt het verder ook niet uit of je American pancakes bakt, echte Hollandse pannenkoeken, of flensjes die je normaliter als nagerecht kunt eten.

Ook bij dit gerecht kun je de pannenkoeken geen tweede keer invriezen.

Hoe Pannenkoeken invriezen?

Pannenkoeken invriezen is heel simpel alleen het luchtdicht verpakken in de vriezer is vaak een probleem. Tip, vouw de pannenkoek op door één keer te vouwen, zodat de pannenkoek nog maar de helft zo groot is, en doe dit dan nog een keer. Zo past de pannenkoek doorgaans in de grotere diepvriesbak. Leg tussen twee pannenkoeken een laagje bakpapier zodat deze niet aan elkaar vriezen. Eventueel kun je de pannenkoek ook oprollen en in een diepvrieszakje doen. Nooit de pannenkoeken in aluminiumfolie verpakken om in te vriezen. Dit is niet luchtdicht en kan dus vriesbrand veroorzaken. En dat is een vorm van bederven. Bovendien kan het aluminiumfolie bij sommige meelsoorten een paarse verkleuring veroorzaken. En dat ziet er niet lekker uit. Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Gerechten
Keuken Internationaal
Trefwoord pannenkoeken invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 228 kcal

Ingrediënten

  • 12 Pannenkoeken

Instructies

  1. De pannenkoeken helemaal af laten koelen tot op kamertemperatuur

  2. In diepvrieszak of diepvriesbak luchtdicht verpakken. Vergeet het etiket niet met naam en datum.

  3. Eventueel kun je de pannenkoeken eerst op een bakplaat in de vriezer leggen, Na 2 doen pak je dan in, en leg je ze in de vriezer.

  4. Minimaal 24 uur laten invriezen.

Pannenkoeken ontdooien en bereiden

Pannenkoeken invriezen langzaam en rustig in de koelkast laten ontdooien.

Je kunt de opgerolde of opgevouwen pannenkoek ook direct vanuit de diepvriezer opwarmen in de magnetron of in de oven op een lage stand.

Hoelang kun je pannenkoeken bewaren?

Pannenkoeken kun je vier tot zes maanden in de vriezer bewaren.

Uit de vriezer moet je de pannenkoeken wel dezelfde dag eten.

Vers gebakken pannenkoeken kun je nog een dag in de koelkast bewaren. Daarna worden ze snel hard en droog.

Gekocht pannenkoeken, mocht je dat lekker vinden, kun je in een afgesloten verpakking bewaren tot op de ten minst houdbaar tot datum bewaren.

Is de verpakking open, mits de tenminste houdbaar tot datum niet is overschreden, nog een dag houdbaar in de koelkast.

Pannenkoeken langer bewaren met behulp van vacumeren.

Nee, pannenkoeken zijn over het algemeen niet geschikt om te vacumeren vanwege hun zachte en poreuze structuur. Vacuümverpakking kan ervoor zorgen dat ze platgedrukt worden en hun luchtige textuur verliezen.

Ze kunnen echter wel worden bewaard in de koelkast of vriezer zonder vacuümverpakking. In de koelkast blijven Ze gewoonlijk tot 2 tot 3 dagen goed, mits ze luchtdicht worden bewaard in een afgesloten bakje of folie. In de vriezer kunnen pannenkoeken tot 1 tot 2 maanden worden bewaard als ze worden verpakt in luchtdichte diepvrieszakken of diepvriesbakjes om vriesbrand te voorkomen.

Zorg ervoor dat de pannenkoeken volledig zijn afgekoeld voordat je ze verpakt en bewaart, en dat ze goed zijn verpakt om de versheid te behouden.

Veelgestelde vragen

Kun je pannenkoeken invriezen?
Ja, je kunt ze invriezen om ze langer vers te houden voor latere consumptie.

Moet ik de pannenkoeken laten afkoelen voordat ik ze invries?
Ja, het is het beste om ze volledig te laten afkoelen voordat je ze invriest om condensatie en vochtigheid te voorkomen.

Hoe moet ik pannenkoeken invriezen?
Leg ze in een enkele laag op een bakplaat of snijplank en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Plaats vervolgens de bakplaat of snijplank in de vriezer totdat de pannenkoeken stevig bevroren zijn. Daarna kun je ze overbrengen naar diepvrieszakken of diepvriesbakken.

Hoelang kan ik ingevroren pannenkoeken bewaren?
Het kan 2 tot 3 maanden worden bewaard in de vriezer. Het is echter het beste om ze binnen 1 tot 2 maanden te consumeren voor de beste kwaliteit.

Hoe ontdooi ik ingevroren pannenkoeken?
Om ingevroren pannenkoeken te ontdooien, kun je ze het beste een nacht in de koelkast laten ontdooien. Je kunt ze ook voorzichtig opwarmen in de magnetron of in een broodrooster.

Kun je ingevroren pannenkoeken opnieuw invriezen nadat ze zijn ontdooid?
Nee, het wordt niet aanbevolen om dergelijke levensmiddelen opnieuw in te vriezen nadat ze zijn ontdooid, omdat dit de kwaliteit van de pannenkoeken kan beïnvloeden.

Hoe warm ik ingevroren pannenkoeken op?
Je kunt ingevroren pannenkoeken opwarmen in een koekenpan op middelhoog vuur of in een broodrooster. Ze kunnen ook voorzichtig worden opgewarmd in de magnetron.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept