Site Overlay
Paprika invriezen

Paprika invriezen

Kun je paprika invriezen? Ja natuurlijk kan dat, want het is eigenlijk één van de weinige methoden om paprika langer houdbaar te maken. De meesten willen de paprika immers niet in het zuur bewaren, want in dat geval kun je er eigenlijk niet meer mee koken.

Wil je deze groente invriezen maakt het overigens niet zo heel veel uit welke kleur je gaat invriezen. Je kunt per kleur invriezen, maar natuurlijk ook gemengd.

Datzelfde is ook van toepassing op andere soorten pepers en paprika’s. Dus ook zoete paprika of puntpaprika kan op dezelfde manier worden ingevroren, en ook pepers.

Ook gerechten met daarin paprika kunnen worden ingevroren, maar er is wel één uitzondering, en dat gegrilde paprika. Zou je deze invriezen blijft er na het ontdooien een hoop paprikaslijm met stukjes over. Niet smakelijk om te zien, en zo smaakt het ook.

Hoe Paprika invriezen?

De paprika kun je het beste invriezen als je deze in reepjes of in blokjes hebt gesneden, afhankelijk van welk gerecht je er mee wilt maken nadat je de groente weer ontdooid hebt.

Je kunt overigens wel halve en schoon gemaakte paprika invriezen om er gevulde paprika mee te maken. Wel moet je er rekening mee houden dat het vruchtvlees wel wat zachter wordt na het ontdooien.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Groente
Keuken Internationaal
Trefwoord paprika invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 32 kcal

Ingrediënten

  • 4 Paprika's

Instructies

  1. Eventueel paprika wassen maar goed droog deppen.

  2. Paprika ontdoen van zaadjes en zaadlijst.

  3. Eventueel paprika in helften snijden, anders in blokjes of in repen.

  4. De blokjes of reepjes in diepvrieszakken of in diepvriesbakken doen.

  5. Luchtdicht afsluiten en voorzien van etiket met daarop de naam en de invriesdatum.

  6. In de vriezer plaatsen en minimaal 24 uur invriezen.

Paprika ontdooien en bereiden

Ingevroren paprika hoef je niet te ontdooien, maar kun je meteen in een pan doen om te bakken. Gehalveerde paprika kun je meteen vullen.

Hoe lang kun je paprika bewaren?

Paprika kun je minimaal 8 maanden in de vriezer bewaren.

Ontdooide paprika kun je het beste direct gebruiken in een gerecht en niet langer dan een paar uur in de koelkast bewaren.

Verse paprika, die nog niet is aangesneden, kun je tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Wel kan de vrucht wat zachter worden.

Zorg er wel voor dat de paprika droog bewaard worden, dus niet in de groentelade of in plastic.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.