Site Overlay
Paté invriezen

Paté invriezen

Paté invriezen is goed mogelijk, maar je moet het dan wel op de juiste manier invriezen. Paté wordt vaak gebruikt als broodbeleg of op een toastje, en het komt natuurlijk voor dat je een hoeveelheid over hebt.

In de koelkast kun je het maar beperkt bewaren, en dan is het invriezen een veel betere oplossing. Zou immers zonder zijn als het bederft.

Overigens bestaan er natuurlijk verschillende soorten paté, wat bewaartermijn betreft en de mogelijkheid tot invriezen, zit er echter niet veel verschil tussen de verschillende soorten.

Hoe paté invriezen?

Paté moet je altijd in kleinere porties invriezen, éénmaal ontdooit kun je het niet nogmaals invriezen.Verpak het dus in een hoeveelheid die je kunt opeten.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Vlees
Keuken Internationaal
Trefwoord Paté invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 319 kcal

Ingrediënten

  • 150 Gram Paté

Instructies

  1. Snij eventueel de paté in kleine stukken.
  2. Verpakken in een diepvriesbakje dat je vervolgens luchtdicht afsluit.
  3. Vergeet niet om een etiket erop te pakken met naam en invriesdatum.
  4. Minimaal 24 uur invriezen.

Paté ontdooien en bereiden

Paté kun je het beste in de koelkast ontdooien. Dit heeft natuurlijk meer tijd nodig, maar daardoor blijft de textuur en de smaak van de paté beter behouden.

Hoe lang kun je paté bewaren?

Paté kun je in de vriezer tot drie maanden bewaren. Na het ontdooien kan de paté nog 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden.

Paté uit de winkel of van de slager kan ook maximaal twee dagen bewaard worden in de vriezer.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.