Site Overlay
Pijnboompitten invriezen

Pijnboompitten invriezen

Pijnboompitten invriezen, wanneer het aankomt op het bewaren van kun je natuurlijk kiezen voor de voor de hand liggende opties zoals een potje of zakje in de kast. Maar wist je dat pijnboompitten invriezen ook een geweldige optie is?

Eerst en vooral, waarom zou je dit doen? Nou, het invriezen van pijnboompitten kan handig zijn om de houdbaarheid te verlengen. Zo hoef je niet elke week naar de winkel te rennen voor een nieuw zakje.

Voordat je pijnboompitten invriest, moet je ze goed wassen en drogen. Je wilt immers geen vochtige pitten invriezen, dat komt de kwaliteit niet ten goede.

Hoe pijnboompitten invriezen

Pijnboompitten invriezen doe je het beste op de volgende manier.
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Pijnboompitten invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Porties 1 Portie
calorieën 673 kcal

Ingrediënten

 • 1 portie pijnboompitten

Instructies

 1. Spoel de pijnboompitten goed af en dep ze droog met een keukenpapier.
 2. Maak porties van de hoeveelheid die je meestal gebruikt.
 3. Doe de porties in diepvrieszakjes of diepvriesbakjes.

 4. Plak een label erop met daarop naam en invriesdatum en leg ze in de vriezer.

 5. Bij voorkeur in het invriesvak, en laat de pitjes daar minimaal 24 uur invriezen.

Pijnboompitten ontdooien

Wanneer het tijd is om je pijnboompitten te gebruiken, kun je ze gewoon uit de vriezer halen en direct in je gerecht doen. Als je liever wilt dat ze eerst ontdooien, leg ze dan een paar uur voor gebruik in de koelkast.

Je kunt ontdooide pijnboompitten net zoals verse pitten roosteren of direct in je gerechten verwerken.

Hoe lang kun je pijnboompitten bewaren?

De bewaartijd van pijnboompitten kan variëren afhankelijk van waar je ze opslaat. Hier zijn wat algemene richtlijnen:

Koelkast

In een goed afgesloten zakje of een luchtdicht bakje kunnen pijnboompitten ongeveer 1 tot 2 maanden in de koelkast bewaard worden. Zorg ervoor dat de pijnboompitten droog zijn voordat je ze in de koelkast legt, anders kunnen ze sneller bederven door vocht.

Vriezer

Pijnboompitten kunnen tot wel 6 maanden in de vriezer worden bewaard zonder significante verlies van smaak of textuur. Zorg dat je ze in diepvrieszakjes doet die goed zijn afgesloten om vriesbrand te voorkomen.

Keukenkast

In een keukenkast kunnen pijnboompitten tot ongeveer 3 tot 4 weken goed blijven, mits ze in een goed afgesloten zakje of bakje worden bewaard, weg van vocht en direct zonlicht.

Pijnboompitten langer bewaren met behulp van vacumeren.

Je kunt pijnboompitten langer bewaren door ze vacuüm te verpakken. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

 1. Neem vacuümzakken die geschikt zijn voor gebruik in een vacuümsealer. Zorg ervoor dat de zakken schoon en droog zijn.
 2. Doe de pitten in de voorbereide vacuümzakken. Zorg ervoor dat je de zakken niet te vol doet om te voorkomen dat de pijnboompitten tijdens het vacumeren uit de zakken komen.
 3. Zorg ervoor dat de openingen van de vacuümzakken vrij zijn van pijnboompitten en sluit de zakken vervolgens af volgens de instructies van je vacuümsealer.
 4. Gebruik je vacuümsealer om de lucht uit de zakken te verwijderen en een strakke afdichting te creëren. Zorg ervoor dat de zakken goed zijn afgesloten.
 5. Schrijf de datum van verpakking op de vacuümzakken, zodat je weet wanneer de pijnboompitten zijn verpakt.
 6. Plaats de vacuümverpakte pijnboompitten op een koele, droge plaats, zoals in de voorraadkast of in de koelkast. Vacuümverpakte pijnboompitten kunnen enkele maanden worden bewaard.

Door pijnboompitten op deze manier vacuüm te verpakken, kun je de houdbaarheid verlengen en ervoor zorgen dat de pijnboompitten langer vers blijven zonder kwaliteitsverlies.

Kun je pijnboompitten bevroren gebruiken in gerechten?

Ja, je kunt bevroren pijnboompitten gebruiken in gerechten. Pijnboompitten kunnen net als andere noten en zaden worden ingevroren om hun versheid te behouden. Wanneer je bevroren pijnboompitten gebruikt, kun je ze direct vanuit de vriezer toevoegen aan gerechten zoals salades, pasta’s of pesto’s. Het kan zijn dat je de kooktijd iets moet aanpassen, afhankelijk van het recept. Over het algemeen zijn bevroren pijnboompitten een handige optie om bij de hand te hebben voor allerlei gerechten.

Veelgestelde vragen

Kun je pijnboompitten invriezen?
Ja, je kunt pijnboompitten invriezen om ze langer vers te houden.

Hoe bewaar je pijnboompitten in de vriezer?
Plaats de pijnboompitten in een luchtdichte bak of zakje en zorg ervoor dat ze goed zijn afgesloten om vriesbrand te voorkomen.

Moet je de pijnboompitten eerst roosteren voordat je ze invriest?
Het is niet nodig om de pijnboompitten eerst te roosteren voordat je ze invriest, maar je kunt dat doen als je dat wilt. Geroosterde pijnboompitten kunnen echter een iets intensere smaak hebben.

Hoelang kun je pijnboompitten in de vriezer bewaren?
Pijnboompitten kunnen tot 6 maanden tot 1 jaar in de vriezer worden bewaard zonder veel kwaliteitsverlies, op voorwaarde dat ze goed zijn verpakt en afgesloten.

Moet je pijnboompitten ontdooien voordat je ze gebruikt?
Je kunt pijnboompitten direct vanuit de vriezer gebruiken in recepten zonder ze eerst te ontdooien. Ze zullen snel opwarmen en ontdooien tijdens het koken.

Kun je ontdooide pijnboompitten opnieuw invriezen?
Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om voedsel opnieuw in te vriezen nadat het eenmaal is ontdooid, omdat dit de smaak en textuur kan beïnvloeden.

Hoe gebruik je bevroren pijnboompitten in recepten?
Je kunt bevroren pijnboompitten rechtstreeks toevoegen aan gerechten zoals salades, pasta’s, pesto’s en andere gerechten waar je normaal gesproken pijnboompitten in gebruikt.