Site Overlay
Pulled pork invriezen

Pulled pork invriezen

Pulled pork invriezen is, net zo als overigens bij ander varkensvlees, geen probleem. Natuurlijk moet je het bereide varkensvlees goed en luchtdicht inpakken, voordat je het kunt invriezen.

En het vlees kan geen tweede keer ingevroren worden. Dus als je de pulled port uit de vriezer haalt en ontdooit, kun je daarna niet nog eens invriezen.

Dan gaat de structuur en de smaak van het vlees verloren.

Waar je ook om moet denken, is dat dit vlees altijd gebakken is en dus niet rauw. Want anders zou het vlees niet pulled pork heten immers. Daardoor kan het vlees minder langer bewaard worden in de vriezer als vers varkensvlees.

Hoe Pulled pork invriezen?

Als je zelf pulled pork gemaakt hebt, moet je het vlees eerst helemaal tot op kamertemperatuur laten afkoelen voordat je het invriest.Vanzelfsprekend kun je ook pulled pork invriezen dat je kant en klaar in de winkel hebt gekocht.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Vlees
Keuken Amerikaans
Trefwoord Pulled pork invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 188 kcal

Ingrediënten

 • 500 Gram Pulled pork

Instructies

 1. Eerst dus af laten koelen.
 2. Verpakken in diepvriesbakken, hoewel stevige diepvrieszakken ook mogelijk is.

 3. Luchtdicht afsluiten en de verpakking voorzien van een etiket met daarop naam van het vlees, en de invriesdatum.

 4. Minimaal 24 uur in de diepvriezer laten invriezen.

Pulled pork ontdooien en bereiden

Pulled pork ontdooien doe je bij voorkeur in de koelkast. Zo blijft het vlees beter van structuur en smaak.

Als het vlees ontdooit is kun je het eventueel warm maken in de magnetron of airfryer.

Hoe lang kun je Pulled pork bewaren?

Pulled pork kun je ongeveer drie maanden in de vriezer bewaren, zelf gemaakt of kant en klaar gekocht.

Heb je zelf het vlees gebraden, dan kun je het in de koelkast nog een dag of drie tot vier bewaren. Vanzelfsprekend wel goed afgedekt.

Heb je het kant en klaar gekocht, kijk dan voor de zekerheid op de tht-datum op de verpakking.

Pulled pork langer bewaren met behulp van vacumeren

Het vacuüm verpakken van pulled pork kan helpen om de versheid en smaak langer te behouden. Hier zijn enkele stappen en tips om pulled pork te vacumeren:

 1. Laat de pulled pork volledig afkoelen voordat je begint met vacumeren. Dit voorkomt condensatie in de verpakking, wat de kwaliteit van het vlees kan aantasten.
 2. Verdeel het in porties die geschikt zijn voor één maaltijd. Dit maakt het gemakkelijker om alleen de hoeveelheid te ontdooien die je nodig hebt.
 3. Plaats het in een vacumeerzak. Zorg ervoor dat de zakken geschikt zijn voor gebruik in de vriezer.
 4. Volg de instructies van de fabrikant om de vacumeerzakken goed te sealen. Zorg ervoor dat alle lucht uit de zakken wordt verwijderd om een goede afdichting te garanderen.
 5. Label elke vacumeerzak met de inhoud en de datum waarop deze is ingevroren. Dit helpt je bij het bijhouden van de houdbaarheid van het vlees.
 6. Plaats de vacumeerzakken zorg ervoor dat ze plat liggen om ruimte te besparen.
 7. Om de ingevroren pulled pork te gebruiken, laat je het langzaam ontdooien in de koelkast. Verwarm de ontdooide pulled pork vervolgens op een laag vuur in een pan of in de oven tot het goed doorwarmd is.

Door pulled pork vacuüm te verpakken voordat je het invriest, blijft de smaak en textuur beter behouden en kun je het vlees langer bewaren.

Veelgestelde vragen

Kan ik pulled pork invriezen?
Ja, je kunt het invriezen om het langer te bewaren.

Hoe moet ik pulled pork invriezen?
Laat het vlees eerst volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel het vervolgens in porties en plaats deze in luchtdichte diepvrieszakken of bakjes. Verwijder zoveel mogelijk lucht uit de verpakking om vriesbrand te voorkomen.

Hoe lang kan ik pulled pork invriezen?
Het kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard zonder dat de kwaliteit achteruitgaat.

Hoe ontdooi ik bevroren pulled pork?
Je kunt bevroren vlees het beste langzaam in de koelkast laten ontdooien gedurende 24 uur. Dit zorgt voor een gelijkmatige ontdooiing en behoudt de smaak en textuur van het vlees.

Kan ik bevroren pulled pork opnieuw invriezen nadat het is ontdooid?
Het wordt niet aanbevolen om bevroren vlees opnieuw in te vriezen nadat het volledig is ontdooid. Dit kan de kwaliteit van het vlees negatief beïnvloeden en het risico op voedselbederf vergroten.

Hoe kan ik bevroren pulled pork het beste opwarmen?
Je kunt bevroren vlees langzaam opwarmen in de koekenpan, oven of magnetron. Voeg indien nodig een beetje water of bouillon toe om uitdroging te voorkomen en roer regelmatig door tijdens het opwarmen.

Kan ik bevroren pulled pork rechtstreeks in gerechten gebruiken?
Ja, je kunt het rechtstreeks toevoegen aan gerechten zoals stoofschotels, soepen of ovenschotels. Het zal tijdens het koken geleidelijk ontdooien en opwarmen.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.