Site Overlay
Quiche invriezen

Quiche invriezen

Quiche invriezen, of zoals sommigen zullen zeggen, een hartige taart invriezen. En dat is net als de meeste zoete taarten en gebak natuurlijk gewoon mogelijk. Overigens is het verschil tussen quiche en hartige taarten de vorm. Een quiche is open van boven, vaak gevuld met ei.

Het probleem is echter wel dat je ervoor moet zorgen dat of de hele taart kan worden ingevroren, of per een aantal stukken wordt ingevroren.

Veel taarten passen immers qua grootte niet altijd in iedere diepvriezer. Soms is ook het probleem dat de quiche of hartige taart niet luchtdicht verpakt kan worden.

Daarom adviseren we altijd speciale taartdozen voor een hele quiches of taarten. Je kunt eventueel stukken quiche in diepvriesbakken, zeker de grotere soorten, luchtdicht verpakken.

Het gebruik van diepvrieszakken of vershoudfolie wordt afgeraden omdat dan snel vriesbrand kan ontstaan. En dat is een vorm van bederven.

Hoe Quiche invriezen?

Quiche invriezen kan dus prima, en is zelfs een hele goede methode om de hartige taart langer houdbaar te maken. Mits zoals geschreven de quiche goed en luchtdicht verpakt kan worden.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Gerechten
Keuken Internationaal
Trefwoord quiche invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 237 kcal

Ingrediënten

  • 1 Quiche

Instructies

  1. Quiche laten afkoelen tot op kamertemperatuur.

  2. Nooit in vershoudfolie verpakken, en i.v.m dat sommige quiches paars of groen kunnen uitslaan, ook niet in aluminiumfolie. Altijd verpakken in taartdoos of diepvriesbak.

  3. Zoveel mogelijk luchtdicht verpakken en voorzien van etiket met naam en datum.

  4. In de diepvries plaatsen zodat de quiche wordt ingevroren.

Quiche ontdooien en bereiden

Een quiche kun je het beste in de koelkast laten ontdooien, of direct langzaam verwarmen in magnetron of oven

Hoe lang kun je een quiche bewaren?

Een quiche kun je maximaal 3 maanden bewaren in de vriezer.

Een quiche kun je 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast, mits afgedekt. Dus bijvoorbeeld in een taartdoos. Overigens kun je de quiche na 1 of 2 dagen beter niet meer invriezen.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.