Site Overlay
Rookworst invriezen

Rookworst invriezen

Rookworst invriezen is nu niet direct een bewaarmethode die we vaak zullen gebruiken, want de worst is immers is plastic verpakt en gaat best wel lang mee.

Dat is natuurlijk ook wel zo, maar toch worden in veel huishoudens regelmatig rookworsten weggegooid omdat de tenminste houdbaar tot datum is overschreden.

Dat is natuurlijk zonde, want even de worst in de diepvries leggen had de datum dat de worst overstuur ging met 3 maanden verlengd. Natuurlijk niet meer als de datum overschreden is.

Reeds warm gemaakte rookworst kan ook worden ingevroren, deze kun je ook bij bijvoorbeeld stamppot invriezen in één verpakking.

Hoe Rookworst invriezen?

Bij rookworst invriezen hoef je, als de worst vacuüm verpakt is in plastic, de worst niet opnieuw te verpakken. Bij een verse worst van de slager, die dus niet al verpakt is, moet je de worst wel verpakken in een diepvriesbak of diepvrieszak. Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Vlees
Keuken Internationaal
Trefwoord Rookworst invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 1 Worst
calorieën 415 kcal

Ingrediënten

  • 1 Rookworst

Instructies

  1. Onverpakte rookworst nog verpakken in diepvriesbak of diepvrieszak. Bij verpakte rookworst is dit niet nodig.

  2. Reeds gekookte rookworst kun je eventueel in plakjes invriezen.
  3. Etiket erop plakken met naam en datum.

  4. Gedurende minimaal 24 uur in de vriezer leggen.

Rookworst ontdooien en bereiden

Rookworst die nog niet warm is gemaakt kun je het beste eerst helemaal laten ontdooien in de koelkast. Zo kun je smaak en textuur grotendeels bewaren.

Reeds verwarmde rook worst kun je meteen vanuit de vriezer warm maken in koekenpan of magnetron.

Hoelang kun je Rookworst bewaren?

Bij een vacuüm verpakte rookworst moet je altijd kijken op de datum die op de verpakking staat.

Reeds warm gemaakte rookworst kun je nog twee dagen in de koelkast bewaren, en in de vriezer nog drie maanden.

Nog niet warm gemaakte rook worst kun je ook drie maanden in de vriezer bewaren.

Rookworst langer bewaren met behulp van vacumeren.

Door rookworst vacuüm te verpakken, wordt de versheid langer behouden en wordt het risico op bederf verminderd. In de koelkast blijft vacuümverpakte rookworst doorgaans tot 1 tot 2 weken houdbaar. In de vriezer kan vacuümverpakte rookworst tot 2 tot 3 maanden worden bewaard zonder dat de kwaliteit significant achteruitgaat, mits deze op de juiste manier is verpakt en opgeslagen. Zorg ervoor dat de rookworst volledig is afgekoeld voordat je hem vacuüm verpakt en bewaart, en dat de verpakking luchtdicht is om vriesbrand te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Kan ik rookworst invriezen?
Ja, Deze Hollandse worst kan worden ingevroren om de houdbaarheid te verlengen.

Hoe moet ik rookworst invriezen?
Verpak de worst luchtdicht in plasticfolie, aluminiumfolie of diepvrieszakjes. Zorg ervoor dat je de worst goed afsluit om vriesbrand en uitdroging te voorkomen.

Hoelang kan ik rookworst invriezen?
Het kan tot 2 tot 3 maanden worden ingevroren zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Hoe moet ik ingevroren rookworst ontdooien?
Laat de ingevroren worst langzaam ontdooien in de koelkast gedurende enkele uren of ‘s nachts voordat je hem wilt gebruiken.

Kan ik ingevroren rookworst direct koken?
Hoewel je de ingevroren worst kunt koken zonder te ontdooien, kan dit leiden tot een langere kooktijd. Het is beter om de worst eerst te ontdooien voor een gelijkmatige garing.

Hoe kan ik ingevroren rookworst het beste opwarmen?
Nadat de worst is ontdooid, kun je hem opwarmen door te koken, te bakken, te grillen of te stomen, afhankelijk van je voorkeur en het recept.

Hoe kan ik de kwaliteit van ingevroren rookworst behouden?
Zorg ervoor dat de worst goed verpakt is om vriesbrand te voorkomen. Houd de worst altijd op een constante temperatuur onder het vriespunt om de kwaliteit te behouden.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept