Site Overlay
Miehoen invriezen

Miehoen invriezen

Mihoen invriezen, en dan bedoelen we gekookte mihoen. De ongekookte harde versie hoef je vanzelfsprekend niet in te vriezen, ongekookt is het al lang houdbaar.

De gekookte noedels kun je zonder saus invriezen, maar je kunt natuurlijk ook de meeste mihoen- of noedelgerechten invriezen.

Handig is het dan wel dat je het per portie, of per een bepaald aantal personen invriest. Na het ontdooien heb je dan genoeg, en vooral niet te veel voor het gerecht dat je wilt maken.

Want ontdooide mihoen kun je niet voor een tweede keer invriezen. Dan zouden de deegwaren namelijk niet lekker meer zijn, omdat smaak en textuur minder worden.

Hoe mihoen invriezen?

Mihoen invriezen kun je zonder saus, maar ook met saus. En de meeste gerechten met mihoen kunnen ook worden ingevroren.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Pasta en Rijst
Keuken Internationaal
Trefwoord Mihoen invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 104 kcal

Ingrediënten

  • 600 Gram Gekookte mihoen

Instructies

  1. Eerst de mihoen helemaal laten afkoelen tot op kamertemperatuur.
  2. Daarna verpakken in diepvrieszakken of in diepvriesbakken.

  3. Luchtdicht afsluiten en voorzien van etiket met naam en invriesdatum.

  4. Minimaal 24 uur in de vriezer laten invriezen.

Mihoen ontdooien en bereiden

Mihoen kun je het beste langzaam ontdooien in de koelkast. Pas als het ontdooit is kun je het in andere gerechten verwerken.

Dat is ook van toepassing op gerechten waarin mihoen is verwerkt. Pas na het ontdooien kun je het opwarmen. Anders zou het gerecht niet overal dezelfde temperatuur bereiken.

Hoe lang kun je mihoen bewaren?

Mihoen, maar ook gerechten met mihoen, kun je doorgaans 3 maanden in de vriezer bewaren.

In de koelkast kunnen beide slechts 2 dagen bewaard worden, mits het natuurlijk is afgedekt. Ongekookte mihoen kun je het beste bij kamertemperatuur bewaren, en luchtdicht. Er mag bovendien geen vocht bijkomen.

Als de mihoen begint te glimmen, of plakkerig wordt, dan is de kans groot dat het bedorven is. Ruiken en eventueel proeven voor zekerheid.

Als het bedorven is begint het zuur te ruiken.

Deel ons op social media