Site Overlay
Stroopwafels invriezen

Stroopwafels invriezen

Stroopwafels invriezen is een slimme manier om deze heerlijke Nederlandse lekkernij langer te bewaren, vooral als je ze in bulk hebt gekocht of zelf hebt gebakken. Het invriezen van stroopwafels zorgt ervoor dat je altijd een voorraad bij de hand hebt voor onverwachte gasten of gewoon voor jezelf wanneer je trek hebt in iets zoets. Bovendien helpt het invriezen om de versheid en de smaak van de stroopwafels te behouden, zodat je er op elk moment van kunt genieten alsof ze net zijn gemaakt.

Een ander voordeel van stroopwafels invriezen is dat het verspilling voorkomt. Stroopwafels kunnen na verloop van tijd hun knapperigheid verliezen als ze niet goed worden bewaard, maar door ze in te vriezen, blijven ze in optimale conditie. Dit is bijzonder handig voor mensen die graag stroopwafels meenemen op reis of voor speciale gelegenheden. Het geeft ook de mogelijkheid om stroopwafels als voorraad in huis te hebben zonder dat je je zorgen hoeft te maken over houdbaarheid. Zo kun je op elk moment genieten van een heerlijk tussendoortje zonder naar de winkel te hoeven rennen.

Hoe Stroopwafels invriezen?

Stroopwafels invriezen, de koeken kun je het beste in een diepvrieszak of een goed afgesloten diepvriesbak invriezen. Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Brood en taart
Keuken Internationaal
Trefwoord Stroopwafels invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Vriestijd 1 dag
Porties 10 Stroopwafels
calorieën 189 kcal

Ingrediënten

 • 10 Stroopwafels

Instructies

 1. Als de echte Hollandse koeken in een nog gesloten verpakking zitten, dan kun je deze gewoon in de verpakking laten zitten en invriezen.
 2. Is de verpakking geopend, dan kun je deze het beste in een diepvrieszakje of diepvriesbakje doen.
 3. Let er ook altijd op dat je het bakje of het zakje van een etiket voorziet, zet de naam van het product en het datum erop.

 4. Leg het zakje of het bakje met de stroopwafels minimaal 24 uur in de vriezer, bij voorkeur in het vak voor invriezen.

Mij Hoe ik stroopwafels invries?

Stroopwafels invriezen is een slimme manier om deze heerlijke traktaties langer te bewaren. Ik ben dol op stroopwafels, vooral die warme, kleverige binnenkant en de knapperige buitenkant. Vaak koop ik er veel tegelijk, want ik kan er geen genoeg van krijgen. Maar soms is het gewoon te veel om alles in één keer op te eten. Daarom heb ik geleerd hoe ik stroopwafels kan invriezen om ze vers te houden.

Wanneer ik een pak stroopwafels openmaak, geniet ik altijd eerst van een paar stuks met een kop dampende thee. De geur van versgebakken stroopwafels brengt me altijd terug naar de markten waar ze vers worden gemaakt. Maar om ervoor te zorgen dat de rest van de wafels net zo lekker blijft, vries ik ze in. Ik pak elke stroopwafel apart in huishoudfolie en stop ze dan samen in een luchtdichte vrieszak. Zo blijven ze lekker vers, zonder dat ze aan elkaar plakken of uitdrogen.

Het mooie van het invriezen van stroopwafels is dat je ze altijd bij de hand hebt als je trek hebt. Als ik zin heb in een stroopwafel, haal ik er gewoon eentje uit de vriezer en laat ik die even op kamertemperatuur komen. Ze smaken dan nog net zo heerlijk als de dag dat ik ze invroor. Soms leg ik ze ook even op een warme kop thee zodat de karamel weer zacht en smeuïg wordt. Het is een klein trucje dat de ervaring nog beter maakt.

Al met al is het invriezen van stroopwafels voor mij een geweldige oplossing. Ik hoef me nooit zorgen te maken dat ik er te veel heb gekocht, want ik weet dat ze altijd vers en klaar voor consumptie zijn. Bovendien kan ik op elk moment genieten van mijn favoriete zoete snack, zonder naar de winkel te hoeven rennen. Het is een beetje als een voorraad geluk, netjes opgeborgen in mijn vriezer, wachtend op het perfecte moment om van te genieten.

Stroopwafels ontdooien en bereiden

Stroopwafels kun je het besten buiten de koelkast laten ontdooien.

Leg hiervoor het zakje of bakje met de koeken op een veilige plek in de keuken, het ontdooien van de koeken duurt ongeveer 2 tot 4 uur.

Hoelang kun je stroopwafels bewaren?

Stroopwafels in een al geopend pak kun je maximaal 3 tot 4 weken bewaren.

Is de verpakking nog niet geopend dan kun je deze ongeveer 2 maanden bewaren.

Je kunt de stroopwafels het beste bij kamertemperatuur bewaren.

In de vriezer zijn de koeken maximaal 3 maanden houdbaar.

Stroopwafels langer bewaren met behulp van vacumeren.

Om stroopwafels langer te bewaren met behulp van vacuümverpakking, volg je deze stappen:

 1. Laat de koeken volledig afkoelen na het bakken of na aankoop.
 2. Plaats de afgekoelde koeken in een enkele laag op een schoon en droog oppervlak.
 3. Snij voldoende stukken vacuümfolie af om elke stroopwafel afzonderlijk te kunnen verpakken.
 4. Leg een stroopwafel op een stuk vacuümfolie en vouw het folie eromheen, zorg ervoor dat er geen lucht in de verpakking achterblijft.
 5. Sluit de vacuümfolie volgens de instructies van het vacumeerapparaat. Zorg ervoor dat de verpakking strak wordt afgesloten.
 6. Herhaal dit proces voor alle stroopwafels.
 7. Bewaar de vacuümverpakte stroopwafels op een koele, droge plaats, bij voorkeur in de koelkast of vriezer, voor een langere houdbaarheid.

Door het vacuüm verpakken van de stroopwafels wordt de blootstelling aan lucht geminimaliseerd, waardoor ze langer vers blijven en minder snel uitdrogen. Let op dat de smaak en textuur van de stroopwafels behouden blijven na vacumeren. Verbruik de stroopwafels binnen een redelijke tijd na vacumeren voor de beste kwaliteit.

Mij Mijn advies en tips?

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat je macarons volledig zijn afgekoeld voordat je ze invriest. Warme macarons kunnen condens veroorzaken in de vriezer, wat hun textuur beïnvloedt. Leg ze een paar uur op een rooster voordat je verder gaat met invriezen.

Voordat je je macarons in een bakje of zakje doet, leg een vel bakpapier tussen de lagen. Dit voorkomt dat ze aan elkaar gaan plakken. Niemand wil een klomp macarons als ze eenmaal ontdooid zijn!

Leg je macarons eerst op een bakplaat, zorg ervoor dat ze elkaar niet raken, en zet de bakplaat in de vriezer. Laat ze een paar uur invriezen totdat ze stevig zijn. Daarna kun je ze in een bakje of zakje doen zonder dat ze aan elkaar plakken.

Gebruik altijd luchtdichte verpakkingen. Lucht kan de vijand zijn van de delicate structuur van macarons. Goede opties zijn ziplock zakjes waar je de lucht uit kunt persen, of luchtdichte plastic bakjes.

Het lijkt misschien overdreven, maar als je meerdere smaken macarons invriest, is het handig om de verpakking te labelen met de datum en de smaak. Dit maakt het gemakkelijker om te weten wat je hebt en hoelang het al in de vriezer ligt.

Sommige vullingen bevriezen beter dan andere. Ganache en botercrème bevriezen over het algemeen goed, maar vullingen met veel vocht, zoals jam of verse vruchten, kunnen de schelpen week maken. Experimenteer met verschillende vullingen om te zien wat het beste werkt.

Haal je macarons een dag voordat je ze wilt serveren uit de vriezer en laat ze langzaam in de koelkast ontdooien. Dit voorkomt dat ze te veel vocht opnemen en helpt om hun originele textuur te behouden. Snelle temperatuurveranderingen kunnen de delicate structuur van macarons beschadigen.

Als je je macarons hebt laten ontdooien, geef ze dan een uurtje op kamertemperatuur voordat je ze serveert. Dit zorgt ervoor dat de smaak en textuur optimaal zijn. Eventueel kun je ze even kort in de oven op lage temperatuur plaatsen voor een extra knapperige buitenkant.

Veelgestelde vragen

Hoe moet ik stroopwafels invriezen?
Plaats de stroopwafels in een luchtdichte diepvrieszak of diepvrieszak om ze te beschermen tegen vriesbrand en vocht.

Hoelang kun je stroopwafels invriezen?
Stroopwafels kunnen tot ongeveer 2 tot 3 maanden worden ingevroren zonder significant kwaliteitsverlies.

Hoe ontdooi ik ingevroren stroopwafels?
Laat de ingevroren stroopwafels op kamertemperatuur ontdooien voor het beste resultaat. Dit duurt meestal een paar uur.

Kun je ingevroren stroopwafels direct eten?
Hoewel je ingevroren stroopwafels kunt eten, zijn ze meestal niet zo lekker als versgebakken. Ontdooi ze volledig voordat je ze serveert.

Kun je ingevroren stroopwafels opnieuw invriezen?
Het is niet ideaal om ingevroren stroopwafels opnieuw in te vriezen, omdat dit de kwaliteit van de wafels kan verminderen.

Zijn er speciale tips voor het invriezen van stroopwafels?
Zorg ervoor dat de verpakking luchtdicht is om vriesbrand te voorkomen, en stapel de stroopwafels niet te dicht op elkaar om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken tijdens het invriezen.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept