Site Overlay
Tagliatelle Invriezen

Tagliatelle Invriezen

Tagliatelle Invriezen, of gerechten met tagliatelle, is mogelijk. Maar de tagliatelle moet wel gekookt zijn, rauw of gedroogd invriezen is niet aan te bevelen.

Gedroogd blijft de pastasoort vrij lang goed. Zeker de tagliatelle die je gedroogd koopt in de supermarkt. Let in dat geval op de tenminste houdbaar tot datum op de verpakking.

Maar er is wel iets dat je bij het invriezen moet bedenken.

Tagliatelle is een deegwaar. En deegwaren zijn soms erg lastig in te vriezen. Daardoor kan er smaakverlies en textuurverlies ontstaan.

Hoe Tagliatelle invriezen?

Tagliatelle kun je dus invriezen, Maar om heel eerlijk te zijn kun je de tagliatelle beter apart bewaren van de pastasaus. Dit laatste kun je goed invriezen, en de tagliatelle kun je misschien beter gedroogd bewaren.

Wil je dit toch invriezen, dan heb je het minste smaakverlies en testuurverlies als je de onderstaande methode gebruikt.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Pasta en Rijst
Keuken Italiaans
Trefwoord tagliatelle invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 288 kcal

Ingrediënten

 • 500 Gram Tagliatelle

Instructies

 1. De tagliatelle helemaal laten afkoelen tot op kamertemperatuur.

 2. Luchtdicht verpakken in diepvrieszak of diepvriesbak.

 3. Een etiket met naam en invriesdatum plakken.

 4. Minimaal 24 uur in de vriezer laten invriezen.

Tagliatelle ontdooien en bereiden

Tagliatelle, maar dat is van toepassing op alle deegwaren en pasta’s, moet je altijd langzaam laten ontdooien in de koelkast.

Eventueel kun je de pasta direct opwarmen of verwarmen in een magnetron.

Hoe lang kun je tagliatelle bewaren?

Tagliatelle kun je één tot drie maanden in de vriezer bewaren.

Gedroogde tagliatelle kun je buiten de koelkast jaren bewaren, maar kijk voor de zekerheid op de tenminste houdbaar tot datum.

Een gerecht met tagliatelle kun je in de koelkast nog twee dagen bewaren.

Ontdooide tagliatelle, of een gerecht waarin dit is verwerkt, kun je niet nogmaals invriezen.

Tagliatelle langer bewaren met behulp van vacumeren.


Je kunt tagliatelle langer bewaren door het vacuüm te verpakken. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

 1. Bereid de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat het niet te gaar wordt, omdat het nog een keer verwarmd wordt wanneer je het later gebruikt.
 2. Spoel de gekookte tagliatelle af met koud water om het kookproces te stoppen. Laat het vervolgens uitlekken om overtollig water te verwijderen.
 3. Verdeel de tagliatelle in porties die je normaal gesproken zou gebruiken bij het koken. Dit kan helpen om later alleen de benodigde hoeveelheid te ontdooien.
 4. Leg de porties tagliatelle in vacuümzakken die geschikt zijn voor gebruik in een vacuümsealer. Verspreid de pasta gelijkmatig over de zakken.
 5. Gebruik je vacuümsealer om de zakken luchtdicht af te sluiten. Volg de instructies van je vacuümsealer om ervoor te zorgen dat de zakken goed zijn afgesloten.
 6. Schrijf de datum van verpakking op de vacuümzakken, zodat je weet wanneer de tagliatelle is verpakt.
 7. Plaats de vacuümzakken met tagliatelle in de vriezer. Leg ze plat neer om ruimte te besparen en zorg ervoor dat ze niet worden samengeperst door andere items in de vriezer.

Door tagliatelle op deze manier vacuüm te verpakken en in te vriezen, kun je de houdbaarheid verlengen en ervoor zorgen dat de pasta langer vers blijft zonder kwaliteitsverlies.

Kun je tagliatelle bevroren gebruiken in gerechten?


Ja, je kunt bevroren tagliatelle gebruiken in gerechten. Bevroren tagliatelle kan rechtstreeks worden toegevoegd aan kokend water zonder vooraf te ontdooien. Het kan iets langer duren om te koken in vergelijking met verse tagliatelle, dus houd de kooktijd goed in de gaten en proef regelmatig om te controleren of het de gewenste textuur heeft bereikt. Zorg er ook voor dat je de tagliatelle niet te lang kookt, omdat het te zacht kan worden. Over het algemeen kun je bevroren tagliatelle gebruiken als een handige optie voor verschillende pastagerechten.

Veelgestelde vragen

Kun je verse tagliatelle invriezen?
Ja, verse tagliatelle kan worden ingevroren om het langer te bewaren.

Hoe kun je tagliatelle het beste invriezen?
Plaats de verse tagliatelle op een bakplaat in een enkele laag en vries het eerst individueel in voordat je het in een luchtdichte verpakking of diepvrieszak overbrengt om te voorkomen dat de pasta aan elkaar plakt.

Hoe lang kun je tagliatelle in de vriezer bewaren?
Verse tagliatelle kan tot 2-3 maanden in de vriezer worden bewaard voordat de kwaliteit achteruitgaat.

Moet je gekookte tagliatelle invriezen?
Ja, gekookte tagliatelle kan ook worden ingevroren, maar het is belangrijk om het snel af te laten koelen voordat je het in de vriezer plaatst om bacteriegroei te voorkomen.

Hoe ontdooi je bevroren tagliatelle?
Laat bevroren tagliatelle langzaam in de koelkast ontdooien om de beste textuur te behouden.

Kun je bevroren tagliatelle rechtstreeks koken?
Ja, je kunt bevroren tagliatelle rechtstreeks in kokend water koken zonder het eerst te ontdooien. Verleng de kooktijd echter iets om ervoor te zorgen dat de pasta volledig gaar is.

Kun je bevroren tagliatelle opnieuw invriezen nadat het is ontdooid?
Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om ontdooide tagliatelle opnieuw in te vriezen, omdat dit de kwaliteit van de pasta kan aantasten en het risico op bacteriegroei kan vergroten. Het is het beste om alleen de hoeveelheid tagliatelle te ontdooien die je van plan bent te gebruiken.