Site Overlay
Tagliatelle Invriezen

Tagliatelle Invriezen

Tagliatelle Invriezen, of gerechten met tagliatelle, is mogelijk. Maar de tagliatelle moet wel gekookt zijn, rauw of gedroogd invriezen is niet aan te bevelen.

Gedroogd blijft de pastasoort vrij lang goed. Zeker de tagliatelle die je gedroogd koopt in de supermarkt. Let in dat geval op de tenminste houdbaar tot datum op de verpakking.

Maar er is wel iets dat je bij het invriezen moet bedenken.

Tagliatelle is een deegwaar. En deegwaren zijn soms erg lastig in te vriezen. Daardoor kan er smaakverlies en textuurverlies ontstaan.

Hoe Tagliatelle invriezen?

Tagliatelle kun je dus invriezen, maar om heel eerlijk te zijn kun je de tagliatelle beter apart bewaren van de pastasaus. Dit laatste kun je goed invriezen, en de tagliatelle kun je misschien beter gedroogd bewaren.

Wil je dit toch invriezen, dan heb je het minste smaakverlies en textuurverlies als je de onderstaande methode gebruikt.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Pasta en Rijst
Keuken Italiaans
Trefwoord tagliatelle invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 288 kcal

Ingrediënten

 • 500 Gram Tagliatelle

Instructies

 1. De tagliatelle helemaal laten afkoelen tot op kamertemperatuur.

 2. Luchtdicht verpakken in diepvrieszak of diepvriesbak.

 3. Een etiket met naam en datum van invriezen plakken.

 4. Minimaal 24 uur in de vriezer laten invriezen.

Mij Hoe ik tagliatelle invries?

Ik vries mijn verse tagliatelle graag in zodra ik het gemaakt heb. Na het kneden en vormen van het deeg, zorg ik ervoor dat de tagliatelle goed gedroogd is voordat ik het invries. Ik leg de slierten voorzichtig op een bakplaat, zodat ze niet aan elkaar plakken, en laat ze even opstijven in de vriezer. Vervolgens doe ik de bevroren tagliatelle in diepvrieszakken of luchtdicht bakje.

Op deze manier blijft de tagliatelle vers en heb ik altijd zelfgemaakte pasta binnen handbereik voor mijn maaltijden. Bij het koken voeg ik de bevroren tagliatelle direct toe aan kokend water, zonder eerst te ontdooien, zodat het zijn textuur en smaak behoudt.

Tagliatelle ontdooien en bereiden

Tagliatelle, maar dat is van toepassing op alle deegwaren en pasta’s, moet je altijd langzaam laten ontdooien in de koelkast.

Eventueel kun je de pasta direct opwarmen of verwarmen in een magnetron.

Hoelang kun je tagliatelle bewaren?

Tagliatelle kun je één tot drie maanden in de vriezer bewaren.

Gedroogde tagliatelle kun je buiten de koelkast jaren bewaren, maar kijk voor de zekerheid op de tenminste houdbaar tot datum.

Een gerecht met tagliatelle kun je in de koelkast nog twee dagen bewaren.

Ontdooide tagliatelle, of een gerecht waarin dit is verwerkt, kun je niet nogmaals invriezen.

Tagliatelle langer bewaren met behulp van vacumeren.


Je kunt tagliatelle langer bewaren door het vacuüm te verpakken. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

 1. Bereid de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat het niet te gaar wordt, omdat het nog een keer verwarmd wordt wanneer je het later gebruikt.
 2. Spoel de gekookte tagliatelle af met koud water om het kookproces te stoppen. Laat het vervolgens uitlekken om overtollig water te verwijderen.
 3. Verdeel de tagliatelle in porties die je normaal gesproken zou gebruiken bij het koken. Dit kan helpen om later alleen de benodigde hoeveelheid te ontdooien.
 4. Leg de porties tagliatelle in vacuümzakken die geschikt zijn voor gebruik in een vacuümmachine. Verspreid de pasta gelijkmatig over de zakken.
 5. Gebruik de vacuümmachine om de zakken luchtdicht af te sluiten. Volg de instructies van de vacuümmachine om ervoor te zorgen dat de zakken goed zijn afgesloten.
 6. Schrijf de datum van verpakking op de vacuümzakken, zodat je weet wanneer de tagliatelle is verpakt.
 7. Plaats de vacuümzakken met tagliatelle in de vriezer. Leg ze plat neer om ruimte te besparen en zorg ervoor dat ze niet worden samengeperst door andere items in de vriezer.

Door tagliatelle op deze manier vacuüm te verpakken en in te vriezen, kun je de houdbaarheid verlengen en ervoor zorgen dat de pasta langer vers blijft zonder kwaliteitsverlies.

Mij Mijn advies en tips?

Voor je de tagliatelle invriest, verdeel je ze in enkele porties. Dit maakt het makkelijker om precies de hoeveelheid pasta te ontdooien die je nodig hebt, zonder onnodige verspilling.

Leg de tagliatelle plat op een bakplaat bedekt met bakpapier voordat je ze in de vriezer plaatst. Dit voorkomt dat de pasta aan elkaar plakt. Zodra de pasta bevroren is, kun je de porties in diepvrieszakken doen.

Meng de gekookte en afgekoelde tagliatelle met een kleine hoeveelheid olijfolie voordat je ze invriest. Dit helpt om te voorkomen dat de pasta uitdroogt en zorgt ervoor dat de pasta niet aan elkaar kleeft.

Gebruik de functie voor snel invriezen van je vriezer als die beschikbaar is. Hoe sneller de pasta bevriest, hoe beter de textuur behouden blijft. Dit voorkomt ook de vorming van grote ijskristallen die de structuur van de pasta kunnen beschadigen.

Als je een vacuümmachine hebt, gebruik die dan om je tagliatelle in te vriezen. Door alle lucht te verwijderen, voorkom je vriesbrand en blijft de pasta langer vers.

Vergeet niet om je diepvrieszakken of bakjes te labelen met de datum van invriezen. Dit helpt je om de houdbaarheid bij te houden en ervoor te zorgen dat je de oudste porties eerst gebruikt.

Vries de tagliatelle apart in van de saus. Dit voorkomt dat de pasta papperig wordt bij het ontdooien en opnieuw opwarmen. Voeg de saus pas toe tijdens het opwarmen voor een betere textuur en smaak.

Ontdooi de tagliatelle in een zeef onder warm stromend water. Dit voorkomt dat de pasta te veel vocht opneemt en papperig wordt. Het warme water ontdooit de pasta snel en gelijkmatig.

Als je haast hebt, kun je bevroren tagliatelle direct in een pan met kokend water of saus doen. Dit is handig voor snelle maaltijden en zorgt ervoor dat de pasta zijn textuur behoudt, zolang je niet te lang kookt.

Kun je tagliatelle bevroren gebruiken in gerechten?


Ja, je kunt bevroren tagliatelle gebruiken in gerechten. Bevroren tagliatelle kan rechtstreeks worden toegevoegd aan kokend water zonder vooraf te ontdooien. Het kan iets langer duren om te koken in vergelijking met verse tagliatelle, dus houd de kooktijd goed in de gaten en proef regelmatig om te controleren of het de gewenste textuur heeft bereikt. Zorg er ook voor dat je de tagliatelle niet te lang kookt, omdat het te zacht kan worden. Over het algemeen kun je bevroren tagliatelle gebruiken als een handige optie voor verschillende pastagerechten.

Veelgestelde vragen

Kun je verse tagliatelle invriezen?
Ja, verse tagliatelle kan worden ingevroren om het langer te bewaren.

Hoe kun je tagliatelle het beste invriezen?
Plaats de verse tagliatelle op een bakplaat in een enkele laag en vries het eerst individueel in voordat je het in een luchtdichte verpakking of diepvrieszak overbrengt om te voorkomen dat de pasta aan elkaar plakt.

Hoelang kun je tagliatelle in de vriezer bewaren?
Verse tagliatelle kan tot 2-3 maanden in de vriezer worden bewaard voordat de kwaliteit achteruitgaat.

Moet je gekookte tagliatelle invriezen?
Ja, gekookte tagliatelle kan ook worden ingevroren, maar het is belangrijk om het snel af te laten koelen voordat je het in de vriezer plaatst om bacteriegroei te voorkomen.

Hoe ontdooi je bevroren tagliatelle?
Laat bevroren tagliatelle langzaam in de koelkast ontdooien om de beste textuur te behouden.

Kun je bevroren tagliatelle rechtstreeks koken?
Ja, je kunt bevroren tagliatelle rechtstreeks in kokend water koken zonder het eerst te ontdooien. Verleng de kooktijd echter iets om ervoor te zorgen dat de pasta volledig gaar is.

Kun je bevroren tagliatelle opnieuw invriezen nadat het is ontdooid?
Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om ontdooide tagliatelle opnieuw in te vriezen, omdat dit de kwaliteit van de pasta kan aantasten en het risico op bacteriegroei kan vergroten. Het is het beste om alleen de hoeveelheid tagliatelle te ontdooien die je van plan bent te gebruiken.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier overstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept