Site Overlay
Taugé invriezen

Taugé invriezen

Hoe kun je taugé invriezen? Taugé, ook wel Tjapar genoemd, is één van die verse groentesoorten die we eigenlijk te weinig eten, maar die helaas ook niet altijd en goede toestand in de winkels te koop is.

Helaas is het of duur, of ziet de taugé er erg verlept uit. En omdat deze groente zo gezond is, is het helemaal geen gek idee om het in te vriezen.

Om de groente in te vriezen moet je overigens wel kort blancheren. Zou je dat niet doen wordt taugé snotterig en zacht als je het weer zou ontdooien.

Hoe Taugé invriezen?

Taugé kun je echter alleen invriezen als de groente echt vers is. Dat kun je zien aan de knapperigheid. Heel simplistisch moet je het knakken horen als je een stengel doorbreekt.

Hoor je dit niet, of ziet het er slap uit, dan niet meer invriezen. Ook bruine taugé is niet meer goed, maar dat had je al gezien.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Groente
Keuken Internationaal
Trefwoord taugé invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 23 kcal

Ingrediënten

  • 250 Gram Taugé

Instructies

  1. De groente in koud water goed schoon spoelen.

  2. Water aan de kook brengen en de taugé voorzichtig toevoegen.

  3. 3 Minuten laten koken en dan met een schuimspaan uit het kokende water halen, en direct in ijskoud water houden gedurende een halve minuut. Zo stopt het kookproces.

  4. Zoveel mogelijk afdeppen met keukenpapier.

  5. In niet al te grote porties in diepvrieszakken doen en invriezen gedurende minimaal 24 uur. Vergeet het etiket niet met naam en invriesdatum.

Taugé ontdooien en bereiden

Taugé ontdooi je niet maar voegt het meteen aan bijvoorbeeld de koekenpan of wokpan toe, en dus direct tijdens de bereiding van een gerecht.

Hoe lang kun je taugé bewaren?

Uien kun je 12 maanden bewaren in de vriezer.

Verse taugé blijft maximaal 2 dagen in de koelkast goed. Haal wel het plastic van het bakje.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.