Site Overlay

Tomatensoep invriezen

Tomatensoep invriezen is mogelijk, maar voor tomatensoep waar room inzit raden we aan dit niet te doen. Dat heeft met het schiften van de room te maken, wat meestal tijdens het ontdooien gebeurt.

Dus tomaten crèmesoep beter niet invriezen. Gewone zelf gemaakte tomatensoep, of tomatengroentesoep, is geen enkel probleem.

Wil je dus een tomatensoep met crème maken, voeg dan pas na het ontdooien de crème toe. Dan weet je zeker dat de soep niet gaat schiften.

En dat is van toepassing bij alle soorten soep waaraan room of iets dergelijks wordt toegevoegd.

Heb je tomatensoep uit blik, of uit een pakje gemaakt? Probeer het dan niet in te vriezen. Dat heeft te maken met de manier waarop de soep gemaakt is. Alleen zelf gemaakte soep, zonder room en dergelijke dus, kun je goed invriezen.

Hoe Tomatensoep invriezen?

Tomatensoep invriezen is dus een goede manier om de soep langer houdbaar te maken, zolang je dus maar room en dergelijke achterweg laat of na het ontdooien toevoegt.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Soep
Keuken Internationaal
Trefwoord tomatensoep invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 30 kcal

Ingrediënten

 • 1 Liter Tomatensoep

Instructies

 1. Laat de soep tot op kamertemperatuur afkoelen.

 2. Doe de tomatensoep in diepvriesbakken, zakjes kan een enorm geknoei worden.

 3. Etiket met naam en invriesdatum op de bak plakken.

 4. Gedurende 24 uur laten invriezen.

Tomatensoep ontdooien en bereiden

Tomatensoep kun je het beste langzaam ontdooien in de koelkast.

Daarna kun je de soep opwarmen, maar roer wel regelmatig door.

Hoe lang kun je tomatensoep bewaren?

Tomatensoep kun je drie maanden in de vriezer bewaren.

Tomatensoep uit blik of een pakje kun je in de koelkast nog een dag goed houden. En deze termijn is ook van toepassing op zelf gemaakte tomatensoep.

Bewaar je het langer kan de soep wat zurig gaan ruiken, en gaan schiften. Dat is een teken van bederven, dus niet meer eten.

Tomatensoep langer bewaren met behulp van vacumeren.

Het vacuüm verpakken kan helpen om het langer vers te houden en de houdbaarheid te verlengen. Hier zijn de stappen om dit te doen:

 1. Maak de tomatensoep volgens je favoriete recept en laat het volledig afkoelen.
 2. Giet de soep in een geschikte vacuümzak of -container. Zorg ervoor dat je niet te veel vloeistof toevoegt om morsen tijdens het vacumeren te voorkomen.
 3. Sluit de vacuümzak of -bak volgens de instructies van het apparaat.
 4. Start het vacuümproces en laat het apparaat de lucht uit de zak of bak verwijderen.
 5. Zodra het vacuümproces is voltooid, sluit je de zak of bak goed af. Als dat niet automatisch gebeurt.
 6. Bewaar de vacuümverpakte soep in de koelkast of vriezer voor een nog langere houdbaarheid.

Door het vacuüm verpakken van de tomatensoep wordt de blootstelling aan lucht geminimaliseerd, waardoor de kans op bederf wordt verminderd en de soep langer vers blijft. Let op dat je de soep zorgvuldig opwarmt voordat je hem serveert, en controleer altijd de houdbaarheidsdatum voordat je de soep consumeert.

Veelgestelde vragen

Kan ik zelfgemaakte tomatensoep invriezen?
Ja, zelfgemaakte tomatensoep kan worden ingevroren. Zorg ervoor dat de soep volledig is afgekoeld voordat je deze invriest.

Hoe lang kan ik tomatensoep in de vriezer bewaren?
Over het algemeen kun je tomatensoep tot 3-4 maanden in de vriezer bewaren zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Moet ik de tomatensoep laten afkoelen voordat ik hem invries?
Ja, het is belangrijk om de tomatensoep volledig af te laten koelen voordat je hem in de vriezer plaatst om te voorkomen dat de temperatuur in de vriezer stijgt.

Wat is het beste voor het invriezen van tomatensoep?
Luchtdichte bakjes of diepvrieszakken zijn ideaal voor het invriezen van tomatensoep. Zorg ervoor dat je de soep in porties verdeelt om gemakkelijker te kunnen ontdooien.

Hoe ontdooi ik bevroren tomatensoep?
De veiligste manier om bevroren tomatensoep te ontdooien, is door hem langzaam in de koelkast te laten ontdooien. Je kunt ook de ontdooistand van de magnetron gebruiken als je haast hebt.

Kan ik ingrediënten zoals room of kaas toevoegen voordat ik de soep invries?
Het is het beste om room of kaas pas toe te voegen nadat je de soep hebt ontdooid en opnieuw hebt verwarmd. Dit voorkomt scheiding of textuurveranderingen.

Hoe kan ik de kwaliteit van bevroren tomatensoep behouden?
Zorg ervoor dat de tomatensoep volledig is afgekoeld voordat je hem invriest en bewaar hem in een luchtdichte verpakking om bevriezingsbrand te voorkomen.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.