Site Overlay
Wraps invriezen

Wraps invriezen

Wraps invriezen, zonder vulling of met vulling, is een goede methode om deze vaak volledige maaltijd langer houdbaar te maken.

De meesten zullen in dit geval gevulde wraps willen invriezen, waarbij de soort vulling verder niet veel uitmaakt. Nagenoeg alle soorten vulling kunnen gewoon worden ingevroren.

Het betreft immers meestal gekookte of gebakken groenten met verschillende soorten vlees.

Je kunt daarbij de lege wraps, en de vulling, apart invriezen, of de wraps vullen en oprollen en dan invriezen.

Weet je niet zeker of de vulling ook geschild is voor invriezen, kijk dan in dat geval op deze site naar de verschillende ingrediënten van de vulling.

Hoe Wraps invriezen?

Wraps kun je invriezen, maar doe dat voor de zekerheid wel op de onderstaande manier.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Gerechten
Keuken Internationaal
Trefwoord wraps invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Wraps
calorieën 175 kcal

Ingrediënten

 • 4 Wraps

Instructies

 1. De wraps vullen met de gemaakte vulling en op kamertemperatuur af laten koelen.

 2. Losse wraps in vershoudfolie verpakken.

 3. Gevulde wraps kun je ook het beste in vershoudfolie verpakken, de wraps dan in een diepvriesbak luchtdicht verpakken.

 4. Vergeet niet een etiket op de diepvriesbak te doen met daarop naam en datum waarop het ingevroren wordt.

 5. In de vriezer plaatsen en minimaal 24 uur invriezen.

Mij Hoe ik zelf gemaakte wraps invries?

Wanneer ik wraps maak, vries ik ze graag in. Dit doe ik omdat ik het handig vind om altijd een voorraadje te hebben voor drukke dagen. Als ik wraps wil eten, hoef ik ze alleen maar uit de vriezer te halen en op te warmen. Het bespaart me veel tijd en moeite, vooral als ik een keer geen zin heb om te koken.

De wraps blijven lang goed in de vriezer en verliezen hun smaak niet. Het is belangrijk dat ik ze goed inpak, zodat ze niet uitdrogen. Eerst laat ik de wraps helemaal afkoelen, daarna wikkel ik ze stuk voor stuk in plasticfolie. Vervolgens doe ik ze in een luchtdichte diepvrieszak.

Op deze manier blijven ze lekker vers en kan ik ze op elk moment gebruiken. Als ik dan trek krijg in een wrap, hoef ik alleen maar een paar minuten te wachten en kan ik genieten van een heerlijke zelfgemaakte maaltijd.

Wraps ontdooien en bereiden

Wraps langzaam laten ontdooien in de koelkast.

Als de wraps ontdooit zijn, kun je ze opwarmen in de magnetron of airfryer.

Hoelang kun je wraps bewaren?

Wraps kun je ongeveer zes maanden in de vriezer bewaren.

Wraps die in de originele verpakking zitten, mits niet geopend, kun je bewaren zoals op de verpakking staat aangegeven.

Niet verpakte wraps kun je nog maximaal twee dagen in de koelkast bewaren.

Wraps langer bewaren met behulp van vacumeren.

Het vacuüm verpakken van wraps kan helpen om ze langer vers te houden en hun houdbaarheid te verlengen. Hier zijn de stappen om dit te doen:

 1. Bereid je wraps voor met de gewenste vulling.
 2. Wikkel elke wrap individueel in plasticfolie om te voorkomen dat de vulling eruit valt tijdens het vacumeren.
 3. Plaats de ingepakte wraps in een geschikte vacuümzak. Zorg ervoor dat de wraps gelijkmatig worden verdeeld over de verpakking.
 4. Sluit de vacuümzak volgens de instructies van het apparaat.
 5. Start het vacuümproces en laat het apparaat de lucht uit de zak verwijderen.
 6. Bewaar de vacuümverpakte wraps in de koelkast voor een nog langere houdbaarheid.

Door het vacuüm verpakken van de wraps wordt de blootstelling aan lucht geminimaliseerd, waardoor de kans op bederf wordt verminderd en de wraps langer vers blijven. Let op dat de textuur van de wraps enigszins kan veranderen na vacumeren, maar de smaak en versheid blijven behouden.

Mij Mijn advies en tips?

Bij het invriezen van meerdere wraps is het handig om een stukje bakpapier tussen elke wrap te plaatsen. Dit voorkomt dat ze aan elkaar plakken, waardoor je gemakkelijk één wrap per keer kunt ontdooien zonder ze allemaal te hoeven ontdooien.

Leg de wraps op een bakplaat in een enkele laag en vries ze eerst plat in voordat je ze in een vrieszak doet. Dit voorkomt dat ze tijdens het invriezen vervormen en scheuren wanneer je ze uit de vriezer haalt.

Als je wraps invriest, is het handig om ze in porties in te vriezen die je normaal gesproken per maaltijd gebruikt. Dit bespaart je tijd omdat je alleen de hoeveelheid wraps hoeft te ontdooien die je nodig hebt.

Zorg ervoor dat je de wraps stevig oprolt voordat je ze invriest. Dit voorkomt dat de vulling eruit valt en helpt om de wraps in goede vorm te houden tijdens het invriezen en ontdooien.

Schrijf de datum en de inhoud op de vrieszakken of bakjes waarin je de wraps invriest. Dit helpt je om bij te houden hoe lang ze in de vriezer liggen en zorgt ervoor dat je altijd weet wat erin zit.

Zorg ervoor dat de wraps in vochtbestendige verpakking zitten, zoals vrieszakken of luchtdichte bakjes. Dit voorkomt vriesbrand en houdt de wraps verser.

Ontdooi de wraps bij voorkeur langzaam in de koelkast. Dit behoudt de textuur en smaak beter dan snel ontdooien in de magnetron of op het aanrecht.

Probeer wraps te maken met vulling die niet te vochtig is, omdat deze tijdens het invriezen en ontdooien kan gaan lekken en de wraps klef kan maken. Kies voor stevigere ingrediënten zoals kip, bonen en groenten.

Na het ontdooien kun je de wraps het beste opwarmen in de oven in plaats van de magnetron. Wikkel ze in aluminiumfolie en verwarm ze op 180 graden Celsius gedurende ongeveer 10 tot 15 minuten. Dit zorgt ervoor dat de wraps knapperig blijven en de vulling gelijkmatig warm wordt.

Kun je wraps bevroren gebruiken?


Ja, je kunt wraps die bevroren zijn gebruiken, maar het is het beste om ze eerst te ontdooien voordat je ze gebruikt. Wraps kunnen een beetje droog worden als je ze direct vanuit de vriezer probeert te gebruiken, dus laat ze gewoon op kamertemperatuur ontdooien voordat je ze vult en oprolt voor een gerecht zoals burrito’s of wraps. Als je haast hebt, kun je ze ook kort in de magnetron verwarmen om het ontdooiproces te versnellen, maar zorg ervoor dat ze niet te warm worden of uitdrogen.

Veel gestelde vragen

Kun je wraps invriezen?
Ja, wraps kunnen worden ingevroren om ze langer houdbaar te maken.

Hoe kun je wraps het beste invriezen?
Om wraps goed in te vriezen, wikkel ze individueel in plasticfolie of aluminiumfolie. Plaats ze vervolgens in een luchtdichte vrieszak of diepvriesbak.

Hoelang kun je wraps in de vriezer bewaren?
Wraps kunnen tot ongeveer 2-3 maanden in de vriezer worden bewaard zonder al te veel kwaliteitsverlies.

Moet je wraps ontdooien voordat je ze gebruikt?
Wraps kunnen rechtstreeks vanuit de vriezer worden gebruikt voor koude gerechten zoals wraps, salades of sandwiches. Voor warme gerechten is het vaak handig om ze kort te ontdooien voordat je ze opwarmt.

Hoe kun je bevroren wraps het beste ontdooien?
Voor het ontdooien van wraps kun je ze het beste enkele uren in de koelkast laten liggen of ze op kamertemperatuur laten komen voordat je ze gebruikt.

Kun je opgerolde wraps invriezen?
Ja, opgerolde wraps kunnen ook worden ingevroren. Zorg ervoor dat ze goed zijn ingepakt om uitdroging te voorkomen.

Kun je wraps opnieuw invriezen nadat ze ontdooid zijn?
Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om wraps opnieuw in te vriezen nadat ze eenmaal zijn ontdooid, omdat dit de kwaliteit van het product kan verminderen en het risico op bacteriële groei kan vergroten. Het is beter om alleen de hoeveelheid wraps te ontdooien die je van plan bent te gebruiken.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier overstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept