Site Overlay
Tompoucen invriezen

Tompoucen invriezen

Tompoucen invriezen is iets wat voor veel mensen best wel raar lijkt, maar het is mogelijk. Zo hoef je deze Hollandse lekkernij niet weg te gooien als het over is, maar kun je het nog even bewaren.

Nu is alleen nog maar de vraag, hoe kun je deze invriezen en hoe lang zijn de tompoucen dan houdbaar?

Hoe Tompoucen invriezen?

Tompoucen invriezen is mogelijk, zowel als je ze zelf hebt gemaakt, of gekocht. Maar ook het invriezen van de kant-en-klare tompoucen is mogelijk, bijvoorbeeld van de bakker.

Gang Brood en taart
Keuken Nederlands
Trefwoord Tompoucen invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Vriestijd 1 dag
Porties 4 Stuks
calorieën 289 kcal

Ingrediënten

 • 4 Tompoucen

Instructies

 1. Als je kant-en-klare tompoucen hebt, dan kun je deze gewoon in de gesloten verpakking laten zitten en invriezen.
 2. Heb je de tompoucen zelf gemaakt, dan leg je deze het beste in een diepvriesbak of diepvrieszak.

 3. Sluit de bak of zak nu goed luchtdicht af.
 4. Bij voorkeur kun je nu nog een etiket met het datum en de naam van het product erop plakken.

 5. Leg de zak of bak met de tompoucen gedurende minimaal 24 uur in de vriezer, bij voorkeur in vak voor invriezen.

Mij Hoe ik tompoucen invries?

Tompoezen zijn een van mijn favoriete lekkernijen, en ik hou ervan om ze in te vriezen, zodat ik altijd een voorraadje bij de hand heb. Het invriezen van tompoezen kan tricky zijn, maar met een beetje zorg en aandacht kun je ze perfect bewaren. Eerst zorg ik ervoor dat de tompoezen volledig afgekoeld zijn. Warmte en vocht kunnen namelijk leiden tot ijskristallen, wat de textuur van de tompoezen kan beïnvloeden. Eenmaal afgekoeld, wikkel ik ze individueel in plasticfolie. Dit helpt om ze vers te houden en te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.

Na het inpakken in plasticfolie, plaats ik ze in een luchtdichte diepvriesbak of een stevige diepvrieszak. Het is belangrijk om zo veel mogelijk lucht uit de zak te verwijderen voordat ik deze afsluit. Dit helpt niet alleen om vriesbrand te voorkomen, maar zorgt er ook voor dat de tompoezen hun smaak en textuur behouden. Soms leg ik ook een stuk bakpapier tussen de tompoezen, vooral als ik er meerdere in één bak bewaar. Dit maakt het later makkelijker om ze apart te halen zonder dat ze beschadigen.

Wanneer ik zin heb in een tompoes, haal ik er eentje uit de vriezer en laat ik deze langzaam ontdooien in de koelkast. Dit duurt meestal een paar uur, maar het is de moeite waard om geduldig te zijn. Ontdooien op kamertemperatuur kan ervoor zorgen dat de banketbakkersroom te snel zacht wordt, wat de textuur kan verpesten. Eenmaal ontdooid, zijn de tompoezen bijna net zo lekker als toen ze vers waren. Ik geniet er dan weer volop van, net alsof ik ze die dag bij de bakker heb gehaald. Het is een geweldige manier om altijd een heerlijke traktatie binnen handbereik te hebben, klaar om van te genieten wanneer ik maar wil.

Tompoucen ontdooien en bereiden

Als je de tompoucen wilt laten ontdooien, dan kun je deze het beste in de koelkast plaatsen en langzaam laten ontdooien.

Door het langzaam ontdooien blijven de smaak en de textuur van de tompoucen beter behouden.

Hoelang kun je Tompoucen bewaren?

Tompoucen kun je in de koelkast maximaal 1 tot 2 dagen bewaren, hiervoor moet je deze natuurlijk wel goed luchtdicht bewaren.

Wil je de tompoucen invriezen, dan kun je van een houdbaarheid van maximaal 1 maand uit gaan.

Tompoucen langer bewaren met behulp van vacumeren.


Om tompoucen langer te bewaren met behulp van vacuümverpakking, volg je deze stappen:

 1. Laat de tompoucen volledig afkoelen na aankoop of bereiding.
 2. Plaats het in een geschikte vacuümzak. Zorg ervoor dat ze goed worden geplaatst en dat er niet te veel ruimte overblijft om luchtinsluiting te minimaliseren.
 3. Sluit de vacuümzak volgens de instructies van het vacumeerapparaat.
 4. Start het vacuümproces en laat het apparaat de lucht uit de zak verwijderen.
 5. Zodra het vacuümproces is voltooid, sluit je de zak goed af.
 6. Bewaar de vacuümverpakte tompoucen in de koelkast voor een nog langere houdbaarheid.

Door het vacuüm verpakken van de tompoucen wordt de blootstelling aan lucht geminimaliseerd, waardoor de kans op uitdroging en bederf wordt verminderd. Let op dat de smaak en textuur van de tompoucen behouden blijven na vacumeren. Verbruik de tompoucen binnen een redelijke tijd na vacumeren voor de beste kwaliteit.

Mij Mijn advies en tips?

Zorg ervoor dat je elke tompouce apart invriest. Wikkel ze goed in huishoudfolie of bakpapier en plaats ze vervolgens in een afsluitbare diepvrieszak. Dit helpt om de versheid en textuur te behouden en voorkomt dat ze aan elkaar vastvriezen.

Tompoezen kunnen slap worden als ze te vochtig zijn tijdens het invriezen. Leg een stukje keukenpapier onder de tompouce voordat je hem inwikkelt. Dit absorbeert overtollig vocht en zorgt ervoor dat het bladerdeeg knapperig blijft na het ontdooien.

Sommige bakkers zweren erbij: vries de roomvulling apart in. Schep de room uit de tompouce en bewaar deze in een luchtdichte bak. Wanneer je klaar bent om te genieten, kun je de room opnieuw toevoegen nadat je hem hebt laten ontdooien.

Voordat je ze in de vriezer stopt, is het slim om de tompoucen eerst een paar uur in de koelkast te leggen. Hierdoor worden ze stevig en voorkom je dat ze vervormen tijdens het invriezen.

Leg je tompoucen op een vlakke, harde ondergrond in de vriezer. Zo behouden ze hun vorm en voorkom je dat ze beschadigd raken door andere items in de vriezer.

Probeer de tompoucen niet te dicht op elkaar te leggen. Laat wat ruimte tussen de tompoucen wanneer je ze invriest. Dit helpt om de luchtcirculatie te verbeteren en zorgt ervoor dat ze gelijkmatig bevriezen.

Hoewel tompoucen prima ingevroren kunnen worden, is het aan te raden ze niet langer dan een maand in de vriezer te bewaren. Na deze periode kunnen de textuur en smaak achteruitgaan. Plan dus om ze binnen een redelijke tijd op te eten.

Ontdooi tompoucen altijd in de koelkast, niet op het aanrecht. Dit duurt langer, maar het helpt om de juiste textuur en smaak te behouden. Haal ze een paar uur voor consumptie uit de vriezer en laat ze langzaam ontdooien in de koeling.

Veelgestelde vragen

Kun je tompoucen invriezen?
Ja, je kunt tompoucen invriezen om ze langer vers te houden.

Hoe moet ik tompoucen invriezen?
Leg de tompoucen op een bakplaat of snijplank en plaats ze in de vriezer totdat ze stevig zijn. Vervolgens kun je ze in luchtdichte zakken of bakken overbrengen om verder te bevriezen.

Hoelang kun je tompoucen invriezen?
Tompoucen kunnen tot ongeveer 1-2 maanden in de vriezer worden bewaard voordat de kwaliteit achteruitgaat.

Moet ik de tompoucen ontdooien voordat ik ze eet?
Voor het beste resultaat kun je de tompoucen in de koelkast laten ontdooien voordat je ze serveert. Dit zorgt ervoor dat ze gelijkmatig ontdooien en hun structuur behouden.

Kun je ingevroren tompoucen opnieuw invriezen?
Het wordt niet aanbevolen om tompoucen opnieuw in te vriezen nadat ze eenmaal ontdooid zijn geweest, omdat dit de kwaliteit van het product kan verminderen.

Hoe behoud je de knapperigheid van de tompoucen na het invriezen?
Het invriezen kan de knapperigheid van de tompoucen enigszins verminderen. Als je de knapperigheid wilt behouden, kun je overwegen om ze kort op te warmen in de oven voordat je ze serveert.

Zijn er speciale instructies voor het invriezen van zelfgemaakte tompoucen?
Als je zelfgemaakte tompoucen invriest, zorg er dan voor dat ze volledig zijn afgekoeld voordat je ze in de vriezer plaatst om condensvorming te voorkomen. Wikkel ze ook goed in plasticfolie of plaats ze in luchtdichte bakjes om vriesbrand te voorkomen.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept