Site Overlay
Vleesvervangers invriezen

Vleesvervangers invriezen

Vleesvervangers invriezen kun je doen als je wat van de vleesvervangers over hebt, of als je net gekochte wat langer wilt bewaren.

Natuurlijk zijn er veel verschillende vleesvervangers, je denkt nu dus waarschijnlijk dat je de verschillende soorten op verschillende manieren moet invriezen.

Maar dat is natuurlijk niet zo. Vleesvervangers worden namelijk meestal uit dezelfde ingrediënten gemaakt, bijvoorbeeld uit sojabonen of kikkererwten. Je hebt hier dus eigenlijk geen verschil bij het invriezen van de verschillende vleesvervangers.

Hoe vleesvervangers invriezen?

Vleesvervangers kun je allemaal op dezelfde manier invriezen, je hebt er alleen een diepvriesbak of diepvrieszak voor nodig.
Gang Overig
Keuken Internationaal
Trefwoord Vleesvervangers invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 5 minuten
calorieën 271 kcal

Ingrediënten

  • Vleesvervangers naar keuze

Instructies

  1. Als de vleesvervangers nog in een gesloten verpakking zitten, dan kun je deze gewoon in de vriezer leggen. Zijn de vleesvervangers niet meer verpakt, dan doe deze in een luchtdichte diepvriesbak of diepvrieszak.

  2. Leg de vleesvervangers in de vriezer, bij voorkeur in het vriesvak.
  3. Laat de vleesvervangers gedurende minimaal 24 uur in de vriezer, dus totdat ze compleet bevroren zijn.

Vleesvervangers ontdooien en bereiden

Als je de vleesvervangers wilt ontdooien, dan kun je deze hiervoor het beste in de koelkast leggen.

In de koelkast kunnen de vleesvervangers namelijk langzaam op de juiste temperatuur ontdooien. Daardoor verkom je dat tijdens het bakken de ene helft wel en de andere helfst niet ontdooit is. En daarmee voorkom je dat het niet overal gelijk gegaard is.

Hoe lang kun je vleesvervangers bewaren?

Door het invriezen kun je de vleesvervangers langer bewaren, het is dus best wel handig, vooral als je wat over hebt of het later wilt bereiden.

Als je de vleesvervanger invriest, dan kun je deze maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.