Site Overlay
Zoete aardappel invriezen

Zoete aardappel invriezen

Zoete aardappel invriezen is natuurlijk mogelijk want dat is eigenlijk mogelijk bij alle soorten groente, en dit is dus helemaal geen aardappelsoort maar gewoon een soort groente.

De knol wordt ook wel bataat genoemd.

Hoe zoete aardappel invriezen?

Zoete aardappel kun je weliswaar invriezen, maar rauw invriezen is niet zo'n goed idee. Dan is na het ontdooien de knol niet meer lekker. Vaak een melige en wat vieze smaak. Na bereiding, hetzij in gerechten, hetzij gekookt, kan de zoete aardappel wel worden ingevroren.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Groente
Keuken Internationaal
Trefwoord zoete aardappel invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 25 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 86 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Zoete aardappel

Instructies

  1. Alleen, maar dat is ook van toepassing op andere knolsoorten zoals bieten en aardappelen, moeten alleen rijpe en verse knollen gebruikt worden zonder beurse of rotte plekken.

  2. De knollen goed schoonmaken en zand eraf halen.

  3. Eventueel schillen en de gehele knol 20 minuten koken in ruim water. Natuurlijk kun je de knollen ook in stukken snijden en dan koken.

  4. Laat goed uitlekken, en snij of pureer de knollen of stukken.

  5. Helemaal laten afkoelen en dan in diepvrieszakken of bakken doen. Deze vervolgens minimaal 24 uur bij minus 18 graden in de vriezer plaatsen. Vergeet overigens niet om te voorzien van etiket met naam en invriesdatum.

Zoete aardappel ontdooien en bereiden

Ontdooien in de koelkast, in een bak of op een bord. Daarna kunnen de reeds gekookte zoete aardappelen verwerkt worden in andere gerechten, of kort warm gemaakt worden in de magnetron.

Hoe lang kun je zoete aardappel bewaren?

Zoete aardappel kun je 12 maanden in de diepvries bewaren.

Verse nog niet gekookte of gefrituurde zoete aardappel kun je niet in de koelkast bewaren. Beter is het om de knollen in een kelder of op een koele plek droog te bewaren. Bij vocht gaan de knollen snel rotten, maar dat ruik je dan wel.

Een aardappelbox is iedeaal. Anders kun je de knollen op krantenpapier goed droog houden.

Gekookte of gefrituurde zoete aardappel kun je twee dagen in de koelkast bewaren, maar veel mensen vinden het niet echt lekker meer. Maximaal 1 dag bewaren in de koelkast is dus aan te bevelen.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.