Site Overlay
Zuurkool invriezen

Zuurkool invriezen

Zuurkool invriezen, en dan moeten we voor de duidelijk ook nog even het verschil melden tussen rauwe zuurkool en stamppot zuurkool, is bij beide variaties gewoon mogelijk.

Natuurlijk hoef je normaliter de rauwe zuurkool, uit vat of uit zakje, niet in te vriezen. Dat koop je doorgaans wanneer je het nodig hebt en is eigenlijk in alle jaargetijden te koop.

Wat anders is het als je stamppot zuurkool wil invriezen. Om de één of andere reden smaakt bij veel mensen dit typisch Hollandse gerecht veel beter als het in een grotere hoeveelheid gemaakt wordt als daadwerkelijk voor een maaltijd nodig is.

In de koelkast blijft het niet echt vele dagen goed, dus invriezen is dan een uitkomst. Het voordeel is dan ook nog eens dat je een kant en klare maaltijd in de vriezer hebt liggen.

Hoe stamppot zuurkool invriezen?

Stamppot zuurkool in vriezen is eigenlijk heel simpel. Je kunt zelfs het spek, de jus, en de rookworst mee invriezen.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Gerechten
Keuken Internationaal
Trefwoord zuurkool invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 372 kcal

Ingrediënten

  • 1,5 Kilo Stamppot zuurkool

Instructies

  1. De zuurkool goed laten afkoelen.

  2. Doe zoveel mogelijk de zuurkool portiegewijs in een diepvrieszakje of diepvriesbak.

  3. Plak een etiket erop en vermeld naam gerecht en invriesdatum.

  4. Plaats het in de vriezer en laat het minimaal een dag invriezen.

Zuurkool ontdooien en bereiden

De zuurkool laten ontdooien in koelkast of op het aanrecht, en het gerecht daarna direct opwarmen in magnetron of met wat boter opbakken in een koekenpan.

Dat laatste heeft overigens bij de meeste mensen de voorkeur.

Hoe lang kun je stamppot zuurkool bewaren?

Ingevroren stamppot zuurkool, maar dat is ook van toepassing op de ingevroren rauwe variant, is tot maximaal 12 maanden houdbaar.

Dit gerecht is overigens niet geschikt om na ontdooien opnieuw in te vriezen. Daardoor kan de smaak minder lekker worden.

Zowel rauwe zuurkool, die dus uit de verpakking gehaald is, als stamppot zuurkool, kan maximaal 3 dagen bewaard worden in de koelkast.

Hoe lang je zuurkool kun bewaren in de verpakking kun je het beste op de verpakking zien. Zuurkool uit het vat kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden.

Buiten de koelkast moeten beide variaties meteen opgegeten worden.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.