Site Overlay
Feta invriezen

Feta invriezen

Feta invriezen is een goede bewaarmethode voor deze witte Griekse kaas. Zeker als je veel Feta over hebt, want weggooien zou natuurlijk zonde zijn.

Venzelfsprekend kun je deze kaassoort ook in de koelkast bewaren, maar veel korter dan ingevroren.

Hoe Feta invriezen?

Feta invriezen is eigenlijk niet moeilijk, zolang je bepaalde stappen volgt.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Kaas
Keuken Mediterraan
Trefwoord Feta invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 5 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 263 kcal

Ingrediënten

  • 250 Gram Feta

Instructies

  1. Bij het invriezen is het belangrijk dat feta die in olie of ander vocht werd gekocht, zoals in veel supermarkten wordt aangeboden, eerst goed droog gemaakt wordt. Eerst goed laten uitlekken dus, en afdeppen met schoon keukenpapier.

  2. De feta portiegewijs in stukken of in stukjes snijden. Zo is het makkelijk om de kaas uit de diepvries te halen en te ontdooien, en hoef je ook dan niets weg te gooien.

  3. De kaas ook weer per portie in een diepvriesbak doen, en iedere diepvriesbak maximaal voor twee derde vullen. Minder is geen probleem, dit heeft te maken met het uitzetten van de kaas bij invriezen.

  4. Voorzie de diepvriesbakjes van etiket met daarop naam en invriesdatum.

  5. Plaats de diepvriesbakken in de vriezer en laat deze daar minstens 24 uur staan.

Feta ontdooien en bereiden

Doe keukenpapier op een bord en leg de nog bevroren feta vanuit de vriezer daarop. Plaats het bord afgedekt in de koelkast. Het ontdooien duurt 1,5 tot 2 uur.

Het keukenpapier zorgt ervoor dat vrijkomend vocht wordt opgevangen. Zo kun je de feta het beste en meteen gebruiken in salades of op brood.

Op deze manier blijft ook de structuur van de kaas het meest intact.

Hoe lang kun je Feta bewaren?

Ingevroren feta, en soortgelijke kaassoorten, kun je maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

Feta kun je rustig in de koelkast bewaren tot een week, in de verpakking waarin het gekocht werd.

Feta kan buiten de koelkast slechts enkele uren worden bewaard.

Feta langer bewaren met behulp van vacumeren.

Door het te vacumeren kun je de versheid en smaak langer behouden, omdat lucht en vocht worden geëlimineerd, wat de groei van bacteriën vertraagt en het risico op bederf vermindert.

In de koelkast kun je vacuümverpakte feta doorgaans tot 2 tot 3 weken bewaren, in vergelijking met ongeveer 1 week voor niet-vacuümverpakte feta. In de vriezer kan vacuümverpakte feta tot 6 maanden tot een jaar worden bewaard, terwijl niet-vacuümverpakte feta slechts 1 tot 2 maanden houdbaar is in de vriezer.

Zorg ervoor dat de het goed is afgekoeld voordat je hem vacumeert en bewaart, en label de verpakking met de datum van verpakking voor referentie. Op deze manier kun je optimaal gebruik maken van de langere houdbaarheid van vacuümverpakte feta.

Veelgestelde vragen

Kan ik feta invriezen?
Ja, je kunt dit invriezen om het langer vers te houden.

Moet ik feta in zijn originele verpakking invriezen?
Het is beter om de het in een luchtdichte verpakking of diepvrieszak te doen om vriesbrand te voorkomen.

Hoe moet ik feta invriezen?
Wikkel het goed in plasticfolie of stop het in een luchtdichte diepvrieszak en zorg ervoor dat er zo min mogelijk lucht bij komt.

Hoelang kan ik feta in de vriezer bewaren?
Het kan ongeveer 3 maanden in de vriezer worden bewaard voordat de kwaliteit begint achteruit te gaan.

Moet ik de feta voor gebruik ontdooien?
Je kunt het bevroren direct in gerechten gebruiken zonder het eerst te ontdooien. Het zal langzaam ontdooien tijdens het koken.

Kan ik ingevroren feta nog steeds gebruiken voor salades?
Hoewel de textuur na invriezen kan veranderen, kan het nog steeds worden gebruikt voor salades waar de textuur minder belangrijk is.

Kan ik feta die al is ontdooid opnieuw invriezen?
Het wordt niet aanbevolen om zachte kaas opnieuw in te vriezen nadat het eenmaal ontdooid is, omdat dit de kwaliteit en smaak kan beïnvloeden.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept