Site Overlay
Aardbeien Invriezen

Aardbeien invriezen

Aardbeien invriezen? Ja hoor dat is zelfs heel goed mogelijk. Maar we moeten er natuurlijk wel even bij vermelden dat er toch wel een groot verschil zit tussen verse aardbeien en aardbeien uit de diepvries.

Ingevroren aardbeien kun je dus nog gewoon eten, maar het fruit is niet meer vers. De aardbeien kunnen echter heel goed gebruikt worden in desserts, in cake en in of op taarten. Je kunt ingevroren aardbeien misschien het beste vergelijken met de vruchten uit blik.

Hoewel sommige mensen deze variant het lekkerste vinden, en je kun natuurlijk heel veel lekkere gerechten maken met ingevroren aardbeien.

Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat je op deze manier de zomerkoninkjes veel langer houdbaar kunt maken, want vers is dit fruit natuurlijk slechts een paar maanden in het jaar te koop.

Hoe aardbeien invriezen?

Bij aardbeien, omdat het zacht fruit is, is het misschien nog wel van groter belang dat je voorzichtig omgaat met het in te vriezen fruit, en ook bij het weer ontdooien van de aardbeien.

De aardbeien kunnen in z'n geheel worden ingevroren, maar kunnen ook eerst in plakjes worden gesneden.

Gang Fruit
Keuken Internationaal
Trefwoord aardbeien, invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 7 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 29 kcal

Ingrediënten

  • 400 Gram Aardbeien

Instructies

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

  1. Snij rotte plekken weg, de rest kun je nog prima gebruiken.

  2. Haal ook het kroontje van de aardbeien.

  3. Was de aardbeien goed, en dep de vruchten droog met keukenpapier.

  4. Stop de gewassen aardbeien bij voorkeur in diepvriesbakjes, of in diepvrieszakken.

  5. Voorzie alle bakjes of zakjes van etiketten met daarop "aardbeien" en de datum van invriezen.

  6. Vries de aardbeien in, dit duurt minstens 24 uur.

Aardbeien ontdooien en bereiden

Aardbeien kun je gewoon bij kamertemperatuur ontdooien, beter is in de koelkast. Dit duurt wat langer maar de aardbeien blijven beter in vorm. Leg daartoe de aardbeien in zak op een bord, of plaats de diepvriesbakjes in de koelkast.

Na het ontdooien kunnen de aardbeien gebruikt worden.

Hoe lang kun je aardbeien bewaren?

Bij de vraag hoe lang je aardbeien kunt bewaren, moeten we eerst stellen dat dit voornamelijk afhankelijk is van de toestand van de aardbeien. Zijn de aardbeien vers, bijvoorbeeld uit eigen tuin, dan kun je deze gedurende 48 uur in de koelkast bewaren. Bij voorkeur niet in plastic, maar in een mandje of anders op een bord.

Koop je aardbeien in de winkel dan kun je ze meestal 24 uur in de koelkast bewaren.

Plastic zorgt ervoor dat aardbeien eerder gaan rotten. Zijn dus de aardbeien al van mindere kwaliteit, dan kun je deze geen 24 uur meer bewaren. Kijk dus goed naar de versheid van de aardbeien die je koopt, en koop geen vruchten met plekjes of rottende plekken.

Ingevroren aardbeien kunnen wel 12 maanden bewaard worden.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.