Site Overlay
Brie Invriezen

Brie invriezen

Brie invriezen? We horen sommige mensen denken en zich afvragen waarom je dit zou willen doen. Alsof je de kans krijgt, want deze kaassoort is de meest populaire soort kaas die in Nederland verkocht wordt.

Een zachte kaassoort, of liever gezegd een roomkaas. Zacht van binnen en fijn van smaak. Net als overigens andere van oorsprong Franse zachte kaassoorten zoals bijvoorbeeld camembert.

Doordat deze soorten kaas vrij zacht zijn is de kans minder geschikt om in te vriezen. Haard kaas is dan ook beter geschikt om in te vriezen. Toch is het wel mogelijk, bijvoorbeeld als je veel roomkaas over hebt na bijvoorbeeld een feestje, of het is gewoon spotgoedkoop in de supermarkt.

De structuur van de zachte kaas kan bij het invriezen veranderen. De kaas wordt dan vrij kruimelig. Dat is niet altijd lekker.

Hoe Brie invriezen?

Ingevroren brie, en andere zachte kaassoorten kunnen wel anders zijn wat smaak betreft na het ontdooien. De zachte kaassoorten kun je echter nog prima gebruiken om mee te koken zoals bijvoorbeeld in stoofschotels.

Gang Kaas
Keuken Internationaal
Trefwoord brie, camembert
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 1 kaas
calorieën 334 kcal

Ingrediënten

  • 1 Hele Brie

Instructies

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

  1. De brie in stukken van rond de 200 gam snijden.

  2. Wikkel de kaas in huishoudfolie.

  3. De brie in luchtdichte diepvrieszakken stoppen, niet in diepvriesbakken.

  4. Zak voorzien van naam ingrediënt en de invriesdatum.

  5. Invriezen, en minimaal 24 uur wachten totdat de kaas bevroren is.

Brie ontdooien en bereiden

Haal de brie uit de diepvrieszakjes en leg de kaas op een bord. In de koelkast laten ontdooien, of direct in de oven verwarmen of natuurlijk in de airfryer.

Hoe lang kun je brie bewaren?

Brie kun je in de koelkast maximaal 2 weken bewaren. Soms is schimmel wat lastiger te zien, omdat de buitenkant van de zachte kaassoorten dezelfde kleur heeft als foutieve schimmels.

Buiten de koelkast kan zachte kaas veel sneller bederven dan hard kazen. Je moet dan echt denken aan enkele dagen.

Vertrouw je het niet, gooi de kaas dan weg.

Ingevroren brie kan 3 maanden bewaard worden.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.