Site Overlay
Champignonsoep invriezen

Champignonsoep invriezen

Champignonsoep invriezen is een goede methode om soep die over is langer houdbaar te maken, en natuurlijk kun je ook soep speciaal maken om in te vriezen, en zo een voorraad soep op reserve te hebben.

Alleen soep waarin slagroom of andere melkproducten in verwerkt zijn, vaak is dat in gebonden soepen, zijn lastiger om in te vriezen.

De melkproducten kunnen namelijk door het invriezen en het ontdooien gaan schiften. Daar heb je overigens weinig last van bij champignonsoep waarin geen melkproducten verwerkt zijn.

Hoe Champignonsoep invriezen?

Champignonsoep die je zelf hebt gemaakt, dus niet uit blik of een pakje, kun je invriezen. Soep waarin melkproducten verwerkt zijn kun je beter niet invriezen. Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Soep
Keuken Internationaal
Trefwoord Champignonsoep invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Vriestijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 39 kcal

Ingrediënten

 • 1 Liter Champignonsoep

Instructies

 1. De soep helemaal tot op kamertemperatuur laten afkoelen, dit voorkomt de vorming van ijskristallen in de soep waardoor de soep overstuur kan raken.
 2. Verpakken in diepvriesbakken, en luchtdicht afsluiten met de deksel.

 3. Een etiket erop plakken met daarop naam soep en de datum.

 4. Minimaal 24 uur in het vak voor invriezen laten invriezen.

Champignonsoep ontdooien en bereiden

Champignonsoep kun je het beste langzaam laten ontdooien in de koelkast.

Daardoor blijven smaak en textuur beter behouden, maar roer wel na het ontdooien de soep even door, voordat de soep weer opgewarmd wordt.

En alleen opwarmen, de soep niet meer laten koken.

Hoelang kun je Champignonsoep bewaren?

Champignonsoep, die je helemaal zelf hebt gemaakt en hebt laten afkoelen tot op kamertemperatuur, kun je 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren. Wel in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast, of in een diepvriesbak in de vriezer bewaren.

Champignonsoep uit een pakje of blik kun je ook 2 dagen in de koelkast bewaren. Het invriezen van dergelijke soep raden we af.

Champignonsoep langer bewaren met behulp van vacumeren

Het vacuüm verpakken van champignonsoep kan helpen om de versheid en smaak langer te behouden. Hier zijn enkele stappen en tips om champignonsoep te vacumeren:

 1. Laat de zelfgemaakte soep volledig afkoelen voordat je begint met vacumeren. Dit voorkomt condensatie in de verpakking, wat de kwaliteit van de soep kan aantasten.
 2. Verdeel de afgekoelde soep in porties die geschikt zijn voor één maaltijd. Dit maakt het gemakkelijker om alleen de hoeveelheid te ontdooien die je nodig hebt.
 3. Plaats elke portie in een vacumeerzak die geschikt is voor gebruik in de vriezer. Zorg ervoor dat de zak groot genoeg is om de soep volledig te bedekken.
 4. Volg de instructies van de fabrikant om de vacuümzakken goed te sealen. Zorg ervoor dat alle lucht uit de zak wordt verwijderd om een goede afdichting te garanderen.
 5. Label elke vacuümzak met de inhoud en de datum waarop deze is ingevroren. Dit helpt je bij het bijhouden van de houdbaarheid van de soep.
 6. Plaats de vacuümzakken in de vriezer en zorg ervoor dat ze plat liggen om ruimte te besparen.
 7. Om de ingevroren champignonsoep te gebruiken, laat je hem langzaam ontdooien in de koelkast. Verwarm de ontdooide soep vervolgens op een laag vuur of in de magnetron tot hij goed heet is.

Door champignonsoep vacuüm te verpakken voordat je hem invriest, behoudt hij zijn smaak en textuur beter en kun je hem langer bewaren voor toekomstig gebruik.

Veelgestelde vragen

Kan ik champignonsoep invriezen?
Ja, champignonsoep kan prima worden ingevroren voor later gebruik.

Hoe moet ik champignonsoep invriezen?
Laat de soep eerst volledig afkoelen voordat je het in luchtdichte diepvriesbakken of diepvrieszakken giet. Zorg ervoor dat je de soep goed afsluit om ijsvorming en geuroverdracht te voorkomen.

Hoelang kan ik champignonsoep invriezen?
Deze soep kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard zonder veel van zijn smaak te verliezen.

Hoe moet ik ontdooide champignonsoep opwarmen?
Laat de ingevroren soep in de koelkast ontdooien voordat je hem opwarmt. Verwarm de soep langzaam in een pan op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, tot hij volledig warm is.

Kan ik champignonsoep direct vanuit de vriezer opwarmen?
Hoewel het technisch gezien mogelijk is, is het niet ideaal. Het kan ongelijkmatig opwarmen en de textuur van de soep beïnvloeden. Het is beter om de soep eerst te laten ontdooien voordat je hem opwarmt.

Kan ik ingrediënten zoals room of zuivel toevoegen voordat ik de champignonsoep invries?
Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om zuivelproducten toe te voegen voordat je de soep invriest, omdat deze kunnen schiften bij het invriezen en ontdooien. Voeg zuivelproducten toe nadat je de soep hebt ontdooid en opgewarmd.

Kan ik champignonsoep invriezen in porties?
Ja, het is een goed idee om de soep in individuele porties in te vriezen, zodat je alleen de hoeveelheid kunt ontdooien en opwarmen die je nodig hebt voor een maaltijd. Dit maakt het gemakkelijker om restjes te beheren en te voorkomen dat je de hele partij moet ontdooien als je maar een kleine hoeveelheid nodig hebt.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept