Site Overlay
Champignonsoep invriezen

Champignonsoep invriezen

Champignonsoep invriezen is een goede methode om soep die over is langer houdbaar te maken, en natuurlijk kun je ook soep speciaal maken om in te vriezen, en zo een voorraad soep op reserve te hebben.

Alleen soep waarin slagroom of andere melkproducten in verwerkt zijn, vaak is dat in gebonden soepen, zijn lastiger om in te vriezen.

De melkproducten kunnen namelijk door het invriezen en het ontdooien gaan schiften. Daar heb je overigens weinig last van bij champignonsoep waarin geen melkproducten verwerkt zijn.

Hoe Champignonsoep invriezen?

Champignonsoep die je zelf hebt gemaakt, dus niet uit blik of een pakje, kun je invriezen. Soep waarin melkproducten verwerkt zijn kun je beter niet invriezen.Het volgende is belangrijk bij het invriezen:
Gang Soep
Keuken Internationaal
Trefwoord Champignonsoep invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 39 kcal

Ingrediënten

  • 1 Liter Champignonsoep

Instructies

  1. De soep helemaal tot op kamertemperatuur laten afkoelen, dit voorkomt de vorming van ijskristallen in de soep waardoor de soep overstuur kan raken.
  2. Verpakken in diepvriesbakken, en luchtdicht afsluiten met de deksel.

  3. Een etiket erop plakken met daarop naam soep en de invriesdatum.

  4. Minimaal 24 uur in het invriesvak van de vriezer laten invriezen.

Champignonsoep ontdooien en bereiden

Champignonsoep kun je het beste langzaam laten ontdooien in de koelkast.

Daardoor blijven smaak en textuur beter behouden, maar roer wel na het ontdooien de soep even door, voordat de soep weer opgewarmd wordt.

En alleen opwarmen, de soep niet meer laten koken.

Hoe lang kun je Champignonsoep bewaren?

Champignonsoep, die je helemaal zelf hebt gemaakt en hebt laten afkoelen tot op kamertemperatuur, kun je 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren. Wel in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast, of in een diepvriesbak in de vriezer bewaren.

Champignonsoep uit een pakje of blik kun je ook 2 dagen in de koelkast bewaren. Het invriezen van dergelijke soep raden we af.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.