Site Overlay
Hamburger invriezen

Hamburger invriezen

Hamburger invriezen, een prima manier om een kant-en-klaar gekochte hamburger, of een geheel zelf gemaakte hamburger, langer houdbaar te maken.

Het maakt overigens in het geheel niets uit of de hamburger gekocht is of zelf gemaakt is. De bewaarduur is zowel in de koelkast als ingevroren exact hetzelfde.

We bedoelen dan vanzelfsprekend een nog niet gebakken hamburger, hoewel je ook een reeds gebakken hamburger in kunt vriezen.

Je kunt zelfs een broodje hamburger gewoon invriezen.

Hoe Hamburger invriezen?

Hamburger invriezen doe je door het vlees op de juiste manier te verpakken, en als je meerdere hamburgers wilt invriezen doe je dan ook tussen de hamburgers een velletje vetvrij papier. Zo kunnen de hamburger in de vriezer minde makkelijk aan elkaar vast vriezen. Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Vlees
Keuken Internationaal
Trefwoord Hamburger invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Vriestijd 1 uur 5 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 178 kcal

Ingrediënten

  • 4 Hamburgers

Instructies

  1. Knip uit een vel vetvrij papier, bakpapier kan ook worden gebruikt, stukken die iets groter zijn dan het vlees.

  2. Leg tussen twee hamburger telkens een vel vetvrij papier of bakpapier.

  3. In een diepvriesbak of in een diepvrieszak verpakken, luchtdicht afsluiten, en erop vermelden met een etiket of label wat er in verpakt is, en wanneer de datum was. Zo weet je wanneer het opgemaakt moet worden voordat het bederft.

  4. Als je een vriezer hebt met een vak voor invriezen, is dat de perfecte plek om het vlees in te vriezen.

  5. Minimaal 24 uur invriezen.

Hamburger ontdooien en bereiden

Hamburgers kun je het beste in de koelkast laten ontdooien. Door langzaam te laten ontdooien blijven smaak en textuur beter behouden.

De hamburger kun je bakken als deze helemaal ontdooid is. Bak je het vlees voor de tijd, kan de hamburger op de ene plek gaar zijn, en op een andere plek nog rauw.

Dat is niet lekker, maar het is ook iets wat niet aan te bevelen is. Rauw vlees kan immers ongezond zijn.

Hoelang kun je een Hamburger bewaren?

In de koelkast kun je een nog niet gebakken hamburger een dag bewaren. Het is rauw vlees, en kan beter meteen gebakken worden. Het vlees moet dan bij voorkeur in vetvrij papier, of in huishoudfolie verpakt worden.

Een gebakken hamburger kun je nog maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Ook weer goed verpakt vanzelfsprekend.

Ingevroren hamburgers kun je in de vriezer ongeveer een maand bewaren.

Hamburgers langer bewaren met behulp van vacumeren.

Hamburgers zijn geschikt om te vacumeren. Hierdoor blijven ze langer vers en wordt vriesbrand voorkomen. Als je hamburgers vacumeert en in de koelkast bewaart, zijn ze doorgaans tot 3 tot 4 dagen houdbaar. In de vriezer kunnen vacuümverpakte hamburgers tot 6 maanden tot een jaar worden bewaard zonder dat de kwaliteit significant achteruitgaat, mits ze op de juiste manier zijn verpakt en opgeslagen. Zorg ervoor dat de hamburgers volledig zijn afgekoeld voordat je ze vacumeert en bewaart, en dat ze goed zijn verpakt om luchtdicht te zijn.

Veelgestelde vragen

Kun je rauwe hamburgers invriezen?
Ja, je kunt rauwe hamburgers invriezen. Zorg ervoor dat ze goed verpakt zijn om vriesbrand te voorkomen.

Hoelang kun je hamburgers in de vriezer bewaren?
Ze kunnen tot 3 tot 4 maanden in de vriezer worden bewaard voordat de kwaliteit begint af te nemen.

Moet ik de hamburgers eerst bakken voordat ik ze invries?
Nee, het is niet nodig om ze eerst te koken voordat je ze invriest. Je kunt ze rauw invriezen.

Hoe moet ik hamburgers verpakken voordat ik ze invries?
Gebruik luchtdichte verpakkingen zoals diepvrieszakken of diepvriesfolie om de hamburgers te verpakken voordat je ze in de vriezer plaatst.

Kun je gebakken hamburgers invriezen?
Ja, je kunt gebakken hamburgers in de vriezer invriezen. Zorg ervoor dat ze volledig zijn afgekoeld voordat je ze invriest.

Hoe ontdooi ik bevroren hamburgers?
Je kunt ze in de koelkast laten ontdooien gedurende enkele uren of ze onmiddellijk koken zonder te ontdooien, maar dit kan de kooktijd verlengen.

Kun je ingevroren hamburgers opnieuw invriezen als ze eenmaal ontdooid zijn?
Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om voedsel opnieuw in te vriezen nadat het eenmaal is ontdooid, omdat dit de kwaliteit kan verminderen en het risico op bacteriële groei kan verhogen.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept