Site Overlay

Geklopt ei invriezen

Geklopt ei invriezen, dat heb je bijvoorbeeld nodig bij het bakken of bij het koken en soms blijft er wat over. Nu is dus één van de meeste gestelde vragen: wat kun je met het geklopte ei doen, kun je dit nog bewaren?

Je kunt het geklopte ei natuurlijk gebruiken om bijvoorbeeld een gebakken ei te maken, maar je hebt ook nog de mogelijkheid om het ei wat langer te bewaren.

Het geklopte ei kun je bijvoorbeeld in de koelkast of zelfs in de vriezer bewaren, maar hiervoor moet je het geklopte ei wel altijd goed afdekken.

Let er wel op: het geklopte ei kan maar één keer ingevroren worden. Wordt het een tweede keer ingevroren, dan is het ei niet meer veilig om te eten.

Hoe geklopt ei invriezen?

Als je een geklopt ei wilt invriezen, dan moet je natuurlijk als eerste het ei kloppen of al geklopt hebben. Hierop moet je letten als je het geklopte ei wilt invriezen:
Gang Gerechten
Keuken Internationaal
Trefwoord Geklopt ei invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 155 kcal

Ingrediënten

 • Geklopt ei of geklopte eieren

Instructies

 1. Het geklopte ei moet als eerste goed verpakt of afgedekt worden, hiervoor kun je het geklopte ei het beste in een diepvriesbakje doen. Er zijn zelfs speciale kleine diepvriesbakjes.

 2. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om het geklopte ei in een diepvrieszak of in een vacuümzak in te vriezen.

  Je kunt het ei eventueel zelfs in een ijsblokjesvorm gieten, 2 uur invriezen, de blokjes eruit halen en in een zakje of bakje doen, en dan nog een dag in de vriezer laten invriezen.

 3. Leg het geklopte ei in de vriezer, bij voorkeur kun je deze ook in de ook in het invriesvak doen, omdat het daar sneller invriest.
 4. Laat het ei minimaal 24 uur in de vriezer, dus totdat het compleet ingevroren is.

Geklopt ei ontdooien en bereiden

Leg de diepvriesbak of zak met het geklopte ei erin in de koelkast. Het ontdooien kan nu natuurlijk wel een tijdje duren, je moet dus wel wat geduld hebben. Het zal meerdere uren duren, maar de methode van ontdooien zorgt ervoor dat er minder kans is op schiften dan bij ontdooien bij kamertemperatuur.

Hoe lang kun je geklopt ei bewaren?

Als je het geklopt ei wilt bewaren, dan kun je dit bijvoorbeeld in de koelkast of in de vriezer doen. Maar je moet er natuurlijk wel opletten dat het geklopte ei in de koelkast minder lang houdbaar is dan in de vriezer. Als je het geklopte ei in de koelkast bewaard, dan kun je het maximaal 2 tot 3 dagen bewaren.

Als je het geklopte ei invriest, dan kun je het maximaal 1 tot 2 maanden bewaren.

Geklopt ei langer bewaren met behulp van vacumeren.


Om geklopt ei langer te bewaren met behulp van vacuümverpakking, volg je deze stappen:

 1. Klop de eieren grondig in een kom, net zoals je normaal zou doen om ze te gebruiken voor het koken.
 2. Giet het n een geschikte vacuümzak of -bak. Zorg ervoor dat de verpakking schoon en droog is voordat je het geklopte ei toevoegt.
 3. Laat voldoende ruimte over aan de bovenkant van de zak of bak om te voorkomen dat het geklopte ei tijdens het vacumeren uit de verpakking stroomt.
 4. Sluit de vacuümzakken of -bakken volgens de instructies van het vacumeerapparaat.
 5. Start het vacuümproces en laat het apparaat de lucht uit de zakken of bakken verwijderen.
 6. Zodra het vacuümproces is voltooid, sluit je de zakken of containers goed af.
 7. Bewaar het vacuümverpakte geklopte ei in de koelkast voor een langere houdbaarheid.

Door het vacuüm verpakken wordt de blootstelling aan lucht geminimaliseerd, waardoor de kans op bederf wordt verminderd en het geklopte ei langer vers blijft. Let op dat de smaak en textuur van het geklopte ei behouden blijven na vacumeren. Verbruik het geklopte ei binnen een redelijke tijd na vacumeren voor de beste kwaliteit.

Kun je geklopt ei bevroren gebruiken in gerechten?

Nee, het wordt over het algemeen niet aanbevolen om geklopt ei te bevriezen voor gebruik in gerechten. Wanneer eieren worden ingevroren en ontdooid, kunnen ze hun textuur en eigenschappen verliezen. Het eiwit kan slijmerig worden en de dooier kan troebel worden. Het kan ook moeilijk zijn om bevroren eieren gelijkmatig te ontdooien, wat de kwaliteit van het gerecht kan beïnvloeden. Het is het beste om verse eieren te gebruiken voor het kloppen en voorbereiden van gerechten.

Veelgestelde vragen

Kan ik geklopt ei invriezen?
Ja, je kunt geklopt ei invriezen om het langer te bewaren.

Hoe moet ik geklopt ei invriezen?
Geklopt ei kan worden ingevroren in een luchtdichte verpakking of in een ijsblokjeshouder voor kleinere porties.

Hoe lang blijft geklopt ei goed in de vriezer?
Geklopt ei blijft doorgaans tot 3 maanden goed in de vriezer.

Moet ik iets toevoegen aan het geklopte ei voordat ik het invries?
Het wordt aanbevolen om een snufje zout of suiker toe te voegen om de structuur van het ei te behouden tijdens het invriezen.

Hoe ontdooi ik bevroren geklopt ei?
Ontdooi bevroren geklopt ei langzaam in de koelkast of gebruik het direct in recepten zonder het te ontdooien.

Kan ik bevroren geklopt ei gebruiken voor het bakken?
Ja, bevroren geklopt ei kan worden gebruikt voor bakken, maar het kan iets langer duren om te mengen vanwege de textuurverandering na het invriezen.

Zijn er speciale voorzorgsmaatregelen bij het invriezen van geklopt ei?
Zorg ervoor dat de verpakking luchtdicht is om vriesbrand te voorkomen, en label de verpakking met de datum van invriezen voor gemakkelijke identificatie.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.