Site Overlay

Geklopt ei invriezen

Geklopt ei invriezen, dat heb je bijvoorbeeld nodig bij het bakken of bij het koken en soms blijft er wat over. Nu is dus één van de meeste gestelde vragen: wat kun je met het geklopte ei doen, kun je dit nog bewaren?

Je kunt het geklopte ei natuurlijk gebruiken om bijvoorbeeld een gebakken ei te maken, maar je hebt ook nog de mogelijkheid om het ei wat langer te bewaren.

Het geklopte ei kun je bijvoorbeeld in de koelkast of zelfs in de vriezer bewaren, maar hiervoor moet je het geklopte ei wel altijd goed afdekken.

Let er wel op: het geklopte ei kan maar één keer ingevroren worden. Wordt het een tweede keer ingevroren, dan is het ei niet meer veilig om te eten.

Hoe geklopt ei invriezen?

Als je een geklopt ei wilt invriezen, dan moet je natuurlijk als eerste het ei kloppen of al geklopt hebben. Hierop moet je letten als je het geklopte ei wilt invriezen:
Gang Gerechten
Keuken Internationaal
Trefwoord Geklopt ei invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 155 kcal

Ingrediënten

  • Geklopt ei of geklopte eieren

Instructies

  1. Het geklopte ei moet als eerste goed verpakt of afgedekt worden, hiervoor kun je het geklopte ei het beste in een diepvriesbakje doen. Er zijn zelfs speciale kleine diepvriesbakjes.

  2. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om het geklopte ei in een diepvrieszak of in een vacuümzak in te vriezen.

    Je kunt het ei eventueel zelfs in een ijsblokjesvorm gieten, 2 uur invriezen, de blokjes eruit halen en in een zakje of bakje doen, en dan nog een dag in de vriezer laten invriezen.

  3. Leg het geklopte ei in de vriezer, bij voorkeur kun je deze ook in de ook in het invriesvak doen, omdat het daar sneller invriest.
  4. Laat het ei minimaal 24 uur in de vriezer, dus totdat het compleet ingevroren is.

Geklopt ei ontdooien en bereiden

Leg de diepvriesbak of zak met het geklopte ei erin in de koelkast. Het ontdooien kan nu natuurlijk wel een tijdje duren, je moet dus wel wat geduld hebben. Het zal meerdere uren duren, maar de methode van ontdooien zorgt ervoor dat er minder kans is op schiften dan bij ontdooien bij kamertemperatuur.

Hoe lang kun je geklopt ei bewaren?

Als je het geklopt ei wilt bewaren, dan kun je dit bijvoorbeeld in de koelkast of in de vriezer doen. Maar je moet er natuurlijk wel opletten dat het geklopte ei in de koelkast minder lang houdbaar is dan in de vriezer. Als je het geklopte ei in de koelkast bewaard, dan kun je het maximaal 2 tot 3 dagen bewaren.

Als je het geklopte ei invriest, dan kun je het maximaal 1 tot 2 maanden bewaren.

Deel ons op social media

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.