Site Overlay
Karbonade invriezen

Karbonade invriezen

Karbonade invriezen is, net als andere soorten vlees, een goede mogelijkheid om het vlees langer houdbaar te maken. Alleen niet zo lang als rundvlees, want bij varkensvlees wordt een bewaartijd van drie maanden aanbevolen in de vriezer.

Daarbij moet je wel bedenken dat grotere stukken vlees langer houdbaar zijn dan kleinere stukken vlees.

Daarom kun je, mits je het zelf kunt snijden, bij veel slagers ook karbonade kopen die in één stuk in te vriezen zijn. Je moet dan na het ontdooien er wel nog karbonades van snijden.

Maar een groter stuk kun je al snel een maand langer invriezen.

Hoe Karbonade invriezen?

Karbonade invriezen is een prima bewaarmethode, maar vlees moet je altijd voor het invriezen goed en luchtdicht verpakken. Dit voorkomt dat er vriesbrand ontstaat, wat bij vlees het vlees meteen ongenietbaar maakt. Zorg dus dat diepvrieszakjes goed en luchtdicht zijn afgesloten en niet kapot gaan. Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Vlees
Keuken Internationaal
Trefwoord karbonade invriezen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag
Porties 4 Karbonades
calorieën 230 kcal

Ingrediënten

  • 4 Karbonades

Instructies

  1. Dep de karbonade af met keukenpapier.

  2. Verpak de karbonade in diepvriesbak of diepvrieszak, en sluit het luchtdicht af. Vergeet het label niet met naam en datum.

  3. Minimaal 24 uur laten invriezen bij minimaal minus 18 graden.

Karbonade ontdooien en bereiden

Vlees, en dus ook karbonade, altijd langzaam laten ontdooien in de koelkast.

Is het verpakt in diepvrieszakjes, doe dan tijdens het ontdooien een bord onder het zakje. Dat voorkomt dat vocht vanuit het vlees in de koelkast terechtkomt en snel gaat rotten en stinken.

Hoelang kun je karbonade bewaren?

Karbonade kun je drie maanden in de vriezer bewaren.

Gebakken of gebraden karbonade kun je nog één tot twee dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

Ongebakken karbonade kun je 12 uur in de koelkast bewaren.

Karbonade langer bewaren met behulp van vacumeren.

Karbonades zijn geschikt om te vacumeren. Het vacumeren van karbonades kan helpen om ze langer vers te houden en vriesbrand te voorkomen.

In de koelkast kunnen vacuümverpakte karbonades doorgaans 5 tot 7 dagen worden bewaard, in tegenstelling tot 2 tot 4 dagen wanneer ze niet vacuümverpakt zijn.

In de vriezer kunnen vacuümverpakte karbonades veel langer worden bewaard, tot 6 tot 12 maanden, afhankelijk van de temperatuur van de vriezer en de kwaliteit van de verpakking.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de karbonades volledig zijn afgekoeld voordat je ze vacuüm verpakt en dat ze goed zijn verpakt om luchtdicht te zijn. Op deze manier kun je de kwaliteit en versheid van de karbonades behouden gedurende langere periodes.

Veelgestelde vragen

Kun je rauwe karbonades invriezen?
Ja, je kunt het rauwe vlees invriezen om ze langer houdbaar te maken.

Hoe moet ik karbonades invriezen?
Plaats de karbonades in luchtdichte diepvrieszakjes of diepvriesbakjes en zorg ervoor dat je alle lucht eruit haalt voordat je ze afsluit om vriesbrand te voorkomen.

Hoelang kun je karbonades invriezen?
Ze kunnen tot 6 maanden worden ingevroren voordat de kwaliteit begint af te nemen.

Moet ik karbonades voor het invriezen kruiden of marineren?
Het is niet nodig om het vlees te kruiden of te marineren voordat je ze invriest, maar je kunt dit wel doen als je dat wilt.

Hoe moet ik ontdooide karbonades bewaren?
Als je karbonades eenmaal zijn ontdooid, bewaar ze dan in de koelkast en gebruik ze binnen 1 tot 2 dagen.

Kun je gebakken karbonades invriezen?
Ja, je kunt gebakken karbonades invriezen, maar de textuur kan na het ontdooien iets veranderen.

Moet ik karbonades voor het invriezen portioneren?
Het is handig om het vlees voor het invriezen te portioneren, zodat je gemakkelijk de hoeveelheid kunt ontdooien die je nodig hebt voor een maaltijd.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept