Site Overlay
Saté invriezen

Saté invriezen

Saté invriezen, de stukjes vlees die aan een dun stokje zitten, is een goede methode om dit vlees langer houdbaar te maken.

Je kunt ingebakken saté invriezen, maar ook reeds gebakken saté. Beide blijft ongeveer net zo lang goed.

Het is natuurlijk een typisch Hollandse soort vlees, hoewel de recepten van oorsprong niet van ons Nederlanders zijn. Het is een stukje van onze cultuur geworden, want dit vlees hoort bijvoorbeeld bij nasi of bami.

Satésaus hoort er vaak ook bij, en saté kun je ook met satésaus invriezen. En zelfs met nasi of bami. Je kunt eigenlijk gewoon het hele gerecht in een diepvriesbak doen om in te vriezen, mocht je dat willen.

Hoe Saté invriezen?

Ongebakken of gebakken, saté kun je in beide gevallen invriezen. We gaan hier uit de ongebakken saté. Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Vlees
Keuken Indonesisch
Trefwoord Saté invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 153 kcal

Ingrediënten

  • 8 Saté

Instructies

  1. De saté eventueel scheiden door middel van een vetvrij papier tussen de verschillende stokjes saté.
  2. Verpakken in een diepvriesbak of in een diepvrieszak.

  3. Voorzien van een etiket met daarom de naam geschreven en de datum.

  4. In de vriezer leggen en minimaal 24 uur laten liggen.

Saté ontdooien en bereiden

Ongebakken saté kun je het beste in de koelkast laten ontdooien.

Gebakken saté kun je ook in de koelkast laten ontdooien, maar ook direct warm maken in bijvoorbeeld de magnetron.

Hoelang kun je Saté bewaren?

Ongebakken of gebakken saté kun je drie maanden in de vriezer bewaren.

Ongebakken saté kun je in de koelkast maximaal twee dagen bewaren, mits het vlees goed is afgedekt. Deze zelfde tijd is ook van toepassing op het bewaren van de reeds gebakken versie.

Saté langer bewaren met behulp van vacumeren.

Saté is over het algemeen geschikt om te vacumeren. Door saté te vacumeren wordt de lucht uit de verpakking verwijderd, waardoor de versheid wordt behouden en vriesbrand wordt voorkomen. Als je saté vacuüm verpakt en in de koelkast bewaart, blijft het doorgaans tot 3 tot 4 dagen houdbaar. In de vriezer kunnen vacuümverpakte satéstokjes tot 2 tot 3 maanden worden bewaard zonder dat de kwaliteit significant achteruitgaat, mits ze op de juiste manier zijn verpakt en opgeslagen. Zorg ervoor dat de saté volledig is afgekoeld voordat je het vacuüm verpakt en dat het goed is verpakt om luchtdicht te zijn.

Veelgestelde vragen

Kun je saté invriezen?
Ja, het kan worden ingevroren om het langer te bewaren.

Hoe moet je saté invriezen?
Laat het eerst volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Verpak de saté vervolgens luchtdicht in plasticfolie, aluminiumfolie of diepvrieszakken. Zorg ervoor dat je de saté in porties verdeelt voordat je het invriest.

Hoelang kun je saté invriezen?
Het kan tot 2 tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard zonder dat de kwaliteit significant achteruitgaat.

Hoe moet je bevroren saté ontdooien?
Om bevroren saté te ontdooien, plaats je het in de koelkast en laat je het langzaam gedurende de nacht ontdooien. Je kunt het ook kort opwarmen in de magnetron als je haast hebt.

Kun je saté opnieuw invriezen na het ontdooien?
Het wordt afgeraden om vlees opnieuw in te vriezen nadat het eenmaal is ontdooid, omdat dit de kwaliteit van het vlees kan aantasten.

Kun je saté op kamertemperatuur laten ontdooien?
Het wordt aanbevolen om het in de koelkast te ontdooien om de groei van bacteriën te minimaliseren en de voedselveiligheid te waarborgen.

Hoe kun je bevroren saté het beste opwarmen?
Het kan worden opgewarmd in de oven, grill of barbecue. Zorg ervoor dat de saté volledig is ontdooid voordat je het opwarmt, en verwarm het tot het heet is en de interne temperatuur minstens 75 °C bereikt. Dit zorgt ervoor dat het vlees veilig is om te eten.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept