Site Overlay
Tarte tatin invriezen

Tarte tatin invriezen

Tarte tatin invriezen, ben je dol op de heerlijke smaak van deze verrukkelijke Franse taart met gekarameliseerde appels? Misschien heb je wel eens te veel gemaakt en wil je graag weten hoe je het kunt bewaren voor later gebruik. Gelukkig is het mogelijk om tarte tatin in te vriezen en zo te genieten van deze lekkernij wanneer je er zin in hebt.

Tarte tatin is een traditioneel Frans dessert dat bekend staat om zijn verrukkelijke combinatie van gekarameliseerde appels en een knapperige korst. Het is een ware traktatie voor de smaakpapillen en wordt vaak geserveerd tijdens speciale gelegenheden of als verwennerij voor jezelf.

Het invriezen van tarte tatin vereist echter wel enige zorg en aandacht om de kwaliteit van de taart te behouden. Je wilt immers niet dat de appels hun smaak verliezen of dat de korst zompig wordt.

Hoe tarte tatin invriezen?

Bij tarte tatin invriezen is het belangrijk om dit op de juiste manier te doen om de kwaliteit van de taart te behouden. Laat de tarte tatin volledig afkoelen na het bakken. Hierdoor kan de taart steviger worden en beter bestand zijn tegen invriezen.
Gang Brood en taart
Keuken Frans
Trefwoord Tarte tatin invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 5 minuten
Porties 1 Portie
calorieën 575 kcal

Ingrediënten

  • 1 hele of stukken Tarte tatin

Instructies

  1. Wikkel de tarte tatin stevig in vershoudfolie of plaats deze in een luchtdichte diepvriesbak. Er zijn speciale diepvriesdozen om taart in in te vriezen. Zorg ervoor dat de bak of doos goed is afgesloten om vriesbrand en het binnendringen van vocht te voorkomen.
  2. Plaats de ingepakte taart in de vriezer en zorg ervoor dat deze op een vlakke ondergrond staat om vervorming te voorkomen.

Tarte tatin ontdooien en bereiden

Haal de tarte tatin uit de vriezer en laat deze langzaam in de koelkast ontdooien. Dit proces duurt meestal enkele uren tot een nacht, afhankelijk van de grootte van de taart.

Nadat de tarte tatin volledig ontdooid is, kun je deze opwarmen in de oven. Verwarm de oven voor op een matige temperatuur en plaats de taart op een bakplaat. Verwarm de taart gedurende ongeveer 10 tot 15 minuten, of tot de appels weer warm en sappig zijn en het deeg knapperig is.

Hoe lang kun je tarte tatin bewaren?

Het invriezen verlengt de houdbaarheid van de taart aanzienlijk. Ingevroren tarte tatin kan tot 3 maanden worden bewaard zonder merkbare kwaliteitsvermindering. Na deze periode kan de smaak en textuur van de taart achteruitgaan. Het is raadzaam om het dus binnen de 3 maanden te consumeren voor de beste smaakervaring.

Tips voor het invriezen en bewaren

Om de kwaliteit en smaak te behouden, zijn hier enkele handige tips:

  1. Gebruik altijd vershoudfolie of luchtdichte diepvriesdozen om de tarte tatin in te pakken. Dit voorkomt vriesbrand en het binnendringen van ongewenste smaken.
  2. Label de verpakking met de datum van invriezen. Zo kun je gemakkelijk bijhouden hoelang het al in de vriezer ligt.
  3. Als je maar een deel wilt ontdooien en eten, kun je deze in individuele porties invriezen. Op die manier kun je gemakkelijk de gewenste hoeveelheid ontdooien zonder de rest van de taart te beïnvloeden.
Deel ons op social media