Site Overlay
Uiensoep Invriezen

Uiensoep invriezen

Uiensoep invriezen is vrij makkelijk, maar je doet er wel goed aan om de stappen om in te vriezen nauwlettend te volgen. Want vaak zijn het de extra’s die het invriezen moeilijk of onmogelijk maken.

Vaak eten we in Nederland bijvoorbeeld Franse uiensoep, met in de soep een met kaas gegratineerd stuk stokbrood.

Uien, soep en dit met kaas gegratineerd stokbrood kun je los van elkaar prima invriezen. Zodra je het stokbrood in de soep invriest, of liever gezegd ontdooit, dan gaat het mis.

Soep kun je gewoon invriezen maar zorg er dus wel voor dat er nooit brood of stokbrood in de soep zit.

Bij het ontdooien zou het brood in de soep verweken en de vorm verliezen. Je krijgt dan allemaal stukjes brood in de soep, en dat is niet lekker.

Hoe uiensoep invriezen?

Uiensoep invriezen kun je het beste op de onderstande manier doen. Bij deze werkwijze maakt het verder niet uit welke soort uiensoep wordt ingevroren.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Soep
Keuken Internationaal
Trefwoord Uiensoep invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Invriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 23 kcal

Ingrediënten

  • 1 Liter Uiensoep

Instructies

  1. De soep altijd eerst af laten koelen tot op kamertemparatuur.

  2. Zorg ervoor dat er geen stokbrood of brood in de soep achter is gebleven.

  3. Doe de afgekoeld soep in diepvriesbakken die voor maximaal twee derde gevulde zijn. Zorg er ook voor dat de soep op deze wijze per portie ingevroren wordt.

  4. Sluit de diepvriesbakken luchtdicht af en voorzie deze van etiket met naam en invriesdatum.

  5. Doe de soep in de vriezer gedurende minimaal een dag.

Uiensoep ontdooien en bereiden

Haal de ingevroren soep uit de diepvriezer en laat dit op het aanrecht ontdooien. Vervolgens de soep in een pan doen en op een middelhoog vuur opwarmen. Zorg dat het niet kookt, want dan kunnen de uien overstuur geraken.

Hoe lang kun je uiensoep bewaren?

Ingevroren uiensoep kun je ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.

Vers gemaakt uiensoep, net als ontdooide uiensoep, kun je een dag in de koelkast bewaren. Buitende koelkast moet soep eigenlijk altijd direct worden opgemaakt.

Uiensoep langer bewaren met behulp van vacumeren.

Ui is geschikt om te vacumeren, maar uiensoep kan problemen veroorzaken bij het vacumeren vanwege het vloeibare karakter. Het kan de sealer beschadigen of leiden tot lekkage tijdens het vacuümproces. Als alternatief kun je de uiensoep eerst afkoelen en in luchtdichte containers of diepvrieszakken bewaren voordat je ze invriest.

In de koelkast blijft zelfgemaakte soep doorgaans 3 tot 4 dagen goed als het goed is afgedekt. In de vriezer kan uiensoep tot 2 tot 3 maanden worden bewaard. Zorg ervoor dat de uiensoep volledig is afgekoeld voordat je deze invriest en dat de verpakking luchtdicht is om vriesbrand te voorkomen. Label de verpakking met de datum van invriezen, zodat je weet hoelang het al in de vriezer ligt.

Veelgestelde vragen

Kan ik uiensoep invriezen?
Ja, de soep kan worden ingevroren om later te worden geconsumeerd.

Moet ik mijn uiensoep laten afkoelen voordat ik het invries?
Ja, het is het beste om de soep eerst volledig te laten afkoelen voordat je het invriest. Dit helpt om de vorming van ijskristallen te minimaliseren en de kwaliteit van de soep te behouden.

Hoe lang kan ik uiensoep in de vriezer bewaren?
Het kan ongeveer 3 maanden worden bewaard in de vriezer. Na verloop van tijd kan de kwaliteit van de soep echter afnemen, dus het is het beste om het binnen deze periode te consumeren voor de beste smaak.

Hoe moet ik mijn uiensoep ontdooien?
De beste manier om soep te ontdooien is door het langzaam in de koelkast te laten ontdooien gedurende enkele uren of ‘s nachts. Je kunt ook de ontdooide soep voorzichtig opwarmen op het fornuis of in de magnetron.

Kan ik uiensoep opnieuw invriezen nadat het ontdooid is?
Het wordt niet aanbevolen om soep opnieuw in te vriezen nadat het eenmaal is ontdooid, omdat dit de kwaliteit van de soep kan verminderen en de kans op voedselbederf kan vergroten.

Moet ik mijn uiensoep in een speciale diepvriesbak invriezen?
Je kunt soep invriezen in luchtdichte diepvriesbak of diepvrieszakken om de versheid te behouden en bevriezing te voorkomen.

Kan ik ingrediënten zoals croutons of geraspte kaas toevoegen voordat ik de uiensoep invries?
Het is het beste om ingrediënten zoals croutons of geraspte kaas pas toe te voegen wanneer je de soep serveert, en niet voordat je het invriest. Deze toevoegingen kunnen de textuur en smaak van de soep beïnvloeden als ze worden ingevroren.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, maar je mag me ook Wim noemen, dat is wel net zo makkelijk. Ik vind het erg leuk dat je mijn site over invriezen en bewaren bezocht hebt. Laat het weten als je dit hebt ingevroren, en je bent tevreden over de manier van invriezen of bewaren die ik hier voorstel. Het is altijd leuk om te horen wat je ervan vond, en als je het op Facebook of Instagram deelt. En natuurlijk nog beter als je een foto erbij plaatst met hashtag #invriezen of @invriezen en je kunt natuurlijk ook hieronder een vraag stellen, of commentaar plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept